Dvorska žametovka dobila novo botro - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Dvorska žametovka dobila novo botro

Dvorska žametovka dobila novo botro

Zgornji Brnik, 27. 3. 2019

Dvorska žametovka, potomka najstarejše trte na svetu, ki raste na mariborskem Lentu in ki že več kot 10 let uspeva na Dvoru Jezeršek, je dobila novo botro. Izbrani družbi botrov, med njimi Matjaž Kek, takratni selektor nogometne reprezentance (l. 2010), Milan Kučan, nekdanji predsednik države (l. 2011), etnolog prof. dr. Janez Bogataj (l. 2012), košarkarska legenda Ivo Daneu (l. 2013), prof. dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič (l. 2014), akademski slikar Tomaž Perko (l. 2015), generalna komisarka sekcije RS za Expo 2015 Milano Jerneja Lampret (l. 2016), gostilničar Miha Ledinek (l. 2017), Ignac Rajh, dolgoletni prijatelj Francija Jezerška, iz gostilne Rajh v Banovcih (l. 2018), se je letos pridružila ga. Irena Cetin Lovšin, dr. med,. spec. pediatrije, ki z družino Jezeršek in kletjo VinaKoper zadnjih 20 let uspešno sodeluje pri dobrodelnem projektu licitacije barikov. Podjetje Jezeršek gostinstvo namreč velja za enega največjih donatorjev Pediatričnega oddelka Splošne bolnišnice Izola. Rezultat dobrodelne licitacije je Vino 360°, ki pod blagovno znamko Jezeršek 360° z družbeno odgovorno iniciativo pomaga bolnim otrokom in njihovim družinam. 

Rez trte na Dvoru Jezeršek vsako leto poteka pod budnim očesom priznanih vinarjev hišnega viničarja Danila Steyerja in mentorja Stojana Ščurka, ki vsak rez potomke najstarejše trte na svetu, sorte modra kavčina, že vse od začetka vestno beležita v poseben zapisnik, ki se hrani na Dvoru.

Ga. Irena Cetin Lovšin se je vsem prisotnim zahvalila za povabilo in priznala, da si rez vinske trte šteje v posebno čast. In kot prava Primorka v družbi novih prijateljev družini Jezeršek poklonila sadiko oljke, ki bo od zdaj naprej delala družbo žlahtni kraljici.

In če se sprašujte, kaj so Jezerškovi tokrat postregli zbranim gostom, naj vam namignemo, da je dišalo po ocvirkih in drobnjaku. Tudi tokrat je mama Sonja enostavno navdušila z ocvirkovko in drobnjakovo potico.