Prepustite se kulinarični ustvarjalnosti in si pričarajte nepozabno poročno doživetje - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Prepustite se kulinarični ustvarjalnosti in si pričarajte nepozabno poročno doživetje

Prepustite se kulinarični ustvarjalnosti in si pričarajte nepozabno poročno doživetje

Sora pri Medvodah, 24. 4. 2019

Kljub temu, da se poročna industrija v zadnjih letih trudi, da bi sezona porok trajala vse leto, se prava poročna mrzlica še vedno odvije v toplejših mesecih. In tako tudi pri Jezerških poročno sezono začenjamo ravno konec tega tedna. Za vse, ki svojo sanjsko pravljico še načrtujete, pa smo pobrskali za trendi, ki vam bodo pomagali razrešiti marsikatero dilemo pri izbiri poročne pogostitve. Navsezadnje verjetno vsi poročni pari želite, da bi si svatje vajino poroko zapomnili kot nepozabno zabavo, kjer se je dobro jedlo in pilo.

Kako lahko torej poskrbite, da vaši gostje ne bodo mogli prehvaliti vaše poročne gostije?

V letošnjem in prihajajočem letu bomo lahko v poročni kulinariki zasledili precej novosti, med njimi tudi prefinjene manjše krožnike, ki bodo nadomestili velike porcije in gostom omogočili širšo paleto možnosti okušanja gurmanskih specialitet. Goste bodo očarale tudi različne kulinarične postaje, na katerih se jedi pripravlja neposredno pred njimi, veliki hit pa postajajo tudi postojanke DIY oz. »sestavi si sam«, kjer si lahko gostje sami sestavijo svoj burger, palačinko ali pa mogoče kar sladoled. Ne gleda na to, kakšen je vajin budget in kakšen meni bosta na koncu izbrala, predlagamo, da si upata biti vsaj malo pustolovska!

Interaktivna kulinarična postojanka

Res je, da so food trucki in kulinarične postojanke že nekaj časa prisotni na poročni kulinarični sceni, vendar poročni strokovnjaki zagotavljajo, da bodo ravno letos dosegli svoj vrhunec. Zadnje raziskave kažejo, da se poročni pari vse pogosteje odločajo za neobičajne poročne pogostitve, da bi svate popeljali na nepozabno kulinarično doživetje. Tako pogostitev vam lahko pričaramo tudi z našim TamNjamom, iz katerega vam postrežemo omamne gurmanske burgerje in hot doge ali naš priljubljeni hit – Jezerškov šmorn. 

Postrežen 3-hodni meni je zgodovina

Kulinarična kreativnost je hit pri ustvarjanju nepozabnega doživetja za goste. Svojim gostom namesto običajne gala večerje s postreženim 3-hodnim menijem raje ponudita kombiniran meni, kjer se samopostrežni bife dopolnjuje s postreženimi hodi. Vse več parov se odloča za uvodne hladne samopostrežne bifeje, kjer lahko gostje izbirajo med številnimi jedmi, zelo priljubljene so na primer vintage mize na meter, ki se kar šibijo pod težo razno raznih domačih dobrot. Nato pa lahko z večerjo nadaljujete v bolj elegantnem slogu (postrežen meni) ali nadaljujete s toplim bifejem. Na koncu pa ne pozabite na »dessert table« - mizo z izborom okusnih mini slaščic in svežega sadja.

Še vedno aktualen Gin Bar

Kaj bi lahko bilo boljšega od večernega gin bara za vaše goste? Gin še nikoli ni bil bolj priljubljen in zdi se, da ga rado pije staro in mlado. Če bosta na svojo poroko umestila gin postojanko, bosta prav gotovo zadela žebljico na glavico. Tako si bodo vajini svatje lahko sami namešali svojo najljubšo kombinacijo gina, tonika in svežih dodatkov, kot so sveže jagode, maline, rožmarin in ostala sveža zelišča.

Za letošnjo sezono imamo na Dvoru Jezeršek proste še tri sobote (29. 6., 6. 7. in 13.7.), termini za 2020 pa se tudi že pridno polnijo. Če tudi vidva v kratkem načrtujeta poroko, vaj vabimo da nam pišeta na gostinstvo@jezersek.si in verjamemo, da nam bo skupaj uspelo poiskati odlične kulinarične rešitve, ki se bodo skladale z vajinim sanjskim dnevom in bodo vama in vajinim svatom za vedno ostala v lepem spominu.