Z Jezerški v Slovensko hišo 2020 v Tokio - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Z Jezerški v Slovensko hišo 2020 v Tokio

Z Jezerški v Slovensko hišo 2020 v Tokio

Sora pri Medvodah, 19. 6. 2019

Podjetje Jezeršek gostinstvo je kot prvo podpisalo partnersko pogodbo za Slovensko hišo 2020 na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. Po uspešno izpeljanem projektu lani v Pjongčangu je zdaj na vrsti nadaljevanje zgodbe. Prihodnje leto bodo namreč v sklopu projekta »Z Jezerški v Slovensko hišo 2020 v Tokio« s seboj vzeli kar štiri dijake oz. študente gostinstva in turizma ter jim tako omogočili nepozabno življenjsko izkušnjo.

Na tokratni redni seji skupščine Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS – ZŠZ) je sledil prvi uradni podpis pogodbe za Slovensko hišo v Tokiu 2020, in sicer s podjetjem Jezeršek gostinstvo. Po uspešnem sodelovanju v Slovenski hiši 2018 v Pjongčangu lahko prihodnje leto v Tokiu pričakujemo še večjo zgodbo.

Družinsko podjetje Jezeršek gostinstvo, ki je vsem dobro poznano kot vodilno podjetje z več kot 35-letno tradicijo in izkušnjami na področju gostinstva ter organiziranja inovativnih in kreativnih kulinaričnih doživetij, je v Slovenski hiši 2018 v Pjongčangu pod mednarodno blagovno znamko SORA – Creative Catering by Jezeršek skrbelo za vrhunsko slovensko kulinariko na različnih dogodkih, tudi ob sprejemih slovenskih dobitnikov medalj, med njimi Jakova Faka in Žana Koširja, ki so jima namesto torte postregli kar tradicionalno orehovo potico.

V želji, da bi v podjetju dali dober zgled in prispevali k reševanju problematike zaposlovanja v gostinstvu, so lani v sodelovanju z OKS – ZŠZ na razpisu med več kot 50 prijavljenimi študenti smeri gostinstva in turizma izbrali perspektivnega študenta Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled, Gregorja Potočnika, ki je s profesionalno ekipo kuharjev in natakarjev Jezeršek gostinstva odpotoval na strokovno-delovno ekskurzijo v Slovensko hišo v Pjongčang.

Gregor Potočnik, zmagovalec razpisa »Z Jezerški v Slovensko hišo 2018 v Pjongčang« iskreno pravi: »Zmaga na tem razpisu mi je prinesla veliko novega znanja s področja strežbe in kuhinje, organizacije in komunikacije. Sicer pa je to neprecenljiva življenjska izkušnja, za katero bi se z veseljem še enkrat potegoval.«   

Podpis partnerske pogodbe torej ni vstopnica za olimpijske igre le za podjetje Jezeršek gostinstvo, temveč tudi za vse mlade, dijake in študente smeri gostinstva ali turizma oz. druge smeri, ki si želijo na tem področju razvijati kariero. Ob tej priložnosti bo Jezeršek gostinstvo kar štirim mladim omogočilo nepozabno življenjsko izkušnjo in s tem pokazalo, da ima tudi delo v gostinstvu in turizmu svoje prednosti.


Omenimo naj le, da bo Slovenska hiša 2020 v Tokiu, v kateri se bodo zvrstila številna srečanja, v neposredni bližini olimpijske vasi, v čudoviti dvonadstropni restavraciji s teraso, na odlični lokaciji v okrožju Ginza.

Martin Jezeršek, generalni direktor Jezeršek gostinstva, meni, da je to enkratna priložnost za dijake in študente: »Trenutno na srednjih in višjih šolah potekajo predstavitve, na katerih spodbujamo mlade, da se prijavijo na razpis. Prepričan sem, da imajo mladi kljub svoji mladosti konkretne načrte za prihodnost, in mi jim lahko pri tem pomagamo. Predvsem pa si želimo, da bi spoznali, da je tudi gostinski poklic lep in da ponuja neskončno priložnosti. Teh bo zagotovo veliko tudi v Tokiu. Katere, pa naj za zdaj še ostane skrivnost.« 

Dejstvo je, da so olimpijske igre za večino športnikov najpomembnejši dogodek v njihovi športni karieri, za mlade, ki stopajo na svojo življenjsko pot v gostinstvu in turizmu, pa so to lahko stopničke na poti uresničitve njihovih poklicnih sanj. 

Gregor Potočnik tako vse mlade poziva: »Ne razmišljaj preveč, samo prijavi se! Če te zanimata šport in gostinstvo, je to zmagovalna kombinacija. Kdaj boš imel takšno priložnost, da greš na drugo stran planeta? Verjemi, odlično bo. Nepozabno!«

»Vsi štirje izbranci bodo imeli v skoraj treh tednih priložnost soustvarjati kulinarične zgodbe v Slovenski hiši in spoznati, kako poteka delo v dinamičnem in edinstvenem okolju na največjem športnem dogodku, poletnih olimpijskih igrah. Poskrbeli bomo tudi za letalsko vozovnico in bivanje,« še dodaja Peter Dokl, vodja Slovenske hiše 2020 v Tokiu.

Naj se boj za Tokio začne! Prijave na razpis so že odprte.  

Prijave na razpis in razpisni pogoji si lahko ogledate TUKAJ

Potek razpisa »Z Jezerški v Slovensko hišo 2020 v Tokio«

Med vsemi prijavljenimi bo podjetje Jezeršek gostinstvo na podlagi meril razpisa izbralo kandidate, ki se bodo uvrstili v ožji izbor. Vsi kandidati bodo morali v procesu izbora opraviti testiranje na terenu, in sicer v skupnem številu najmanj 80 opravljenih ur (plačano delo). Na podlagi skupne ocene bo razpisna komisija po merilih razpisa med vsemi kandidati izbrala finaliste, ki se bodo uvrstili v finalni izbor. Strokovna komisija bo po individualnih razgovorih z vsakim finalistom izbrala štiri najustreznejše kandidate. Ti bodo s profesionalno ekipo Jezeršek odpotovali na strokovno-delovno ekskurzijo v Slovensko hišo 2020 na olimpijske igre v Tokio.