Izza Pulta: Anže Kuplenik, zmagovalec MasterChef Slovenija 2019 - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Izza Pulta: Anže Kuplenik, zmagovalec MasterChef Slovenija 2019

Izza Pulta: Anže Kuplenik, zmagovalec MasterChef Slovenija 2019

Sora pri Medvodah, 7. 10. 2019
Na Akademijo Jezeršek prihaja Anže Kuplenik, letošnji zmagovalec oddaje MasterChef Slovenija. Tokrat pa bo kuharski mojster svoje kulinarične spretnosti delil z mlajšo publiko na otroških kuharskih delavnicah.
Intervju
Kdaj ste opazili svojo strast do kuhinje in kdo vas je navdušil za kuhanje?
"S kuhanjem sem se pričel samostojno ukvarjati s šestimi leti. Strast do kuhanja pa se je razvijala postopoma. Za kuharske začetke je kriva babica. Z veseljem sem ji pomagal v kuhinji, pa čeprav sem komaj dosegel do pulta." 

Katera je vaša najljubša jed iz otroštva in vas v trenutku spomni na dom? 
"Najljubša jed iz otroštva si definitivno slivovi cmoki. Vedno mi jih je pripravljala babica, ko sem pri njej preživljal počitnice. Tisti dan, ko jih je pripravila, sem jedel samo to. So pa slivovi cmoki tudi prva jed, ki sem jo pripravil popolnoma sam."

Katere jedi ne zna nihče pripraviti tako dobro kot vaša mama?
"Kar se tiče domače hrane, je mami  »carica«. Vrhunsko pripravi golaž, polnjene paprike, bolonjsko omako in sarme."

Ali obstaja kakšna jed, ki bi jo želeli pripraviti, pa je doslej še niste imeli priložnosti ali poguma?
"Nisem se še lotil pečenke Wellington, zanjo mi morda kdaj zmanjka poguma. Velik izziv mi predstavlja tudi crockenbush. Na področju paljenega testa imam kar nekaj izkušenj, zato se bi takšnega izziva razveselil. A do zdaj si še nisem vzel časa." 

Kljub laskavem nazivu MasterChef Slovenije imate zagotovo tudi vi svojega najljubšega kuharskega mojstra. Nam zaupate, koga?"Iskreno, spoštujem vsakega vrhunskega kuharja. Tako v Sloveniji, kot v tujini. Zagotovo se vsak odlikuje na specifičnem področju. A če moram izpostaviti nekoga, bi to bil Gordon Ramsay."

Kakšni pa so vaši načrti v svetu kulinarike?
"Seveda si želim, da mi na kuharskem področju uspe v čim večji meri. Sem še mlad, kljub zmagi v MasterChefu pa moram pridobiti še precej izkušenj in znanja. To bom moral s pridom unovčiti in na tem graditi. Tako bom lahko čez nekaj let odprl svoj bistro."

Zakaj bi otrokom priporočili, naj se udeležijo vaše delavnice, in česa se bodo naučili?
"Z otroki bomo preživeli zelo zanimiv in poučen kuharski del dneva. Poleg tega, da bomo dobro kuhali, se bomo tudi zabavali. Otroci se bodo naučili, kako poznane jedi pripraviti na nekoliko drugačen način. Pridobili bodo novo znanje, kakšno novo tehniko in čudovito izkušnjo."

Med krompirjevimi počitnicami boste tako lahko zaposlili vaše malčke in jih pripeljali na otroško kuharsko delavnico, kjer si bodo nadeli predpasnike ter kuharske kape in skupaj z našim Masterchefom zakuhali nekaj vragolij.
 
Po novem letu z Anžetom pripravljamo nadaljevalno otroško kuharsko delavnico, na kateri bodo otroci poskrbeli za tri-hodno nedeljsko kosilo. Prijavite svojega nadobudnega kuharčka na novo delavnico in se pustite razvajati.
PRIJAVA
GALERIJA