NAJ POTICA 2019: Zmagala je tradicionalna orehova potica - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

NAJ POTICA 2019: Zmagala je tradicionalna orehova potica

NAJ POTICA 2019: Zmagala je tradicionalna orehova potica

Dvor Jezeršek, 9. 12. 2019

Med sladkimi dobrotami, po katerih iz kuhinj zadiši že pred božičnim večerom, je seveda nepogrešljiva potica in zadišalo je tudi na Dvoru Jezeršek, kjer se je odvijal izbor za Naj potico 2019 na katerem so se pomerile številne mojstrice in tudi en mojster, ki so pokazali svoje bogato kuharsko znanje.

Strokovna žirija je v oceno dobila deset potic in sicer brusnično potico, orehovo potico s suhimi hruškami, Podbreško potico s suhimi češpljami, orehovo potico, medeno potico, pirino potico s kokosom, kostanjevo potico, pomarančno makovo potico in potico s potratnim nadevom.Strokovno žirijo je najbolj prepričala Marinka Ložar

Strokovna žirija si je bila edina, da je najboljša potica prišla izpod rok Marinke Ložar, ki je na izbor prinesla klasično orehovo potico in navdušila s svojim receptom.

"Veste potico pečem zares velikokrat, na tokratni izbor pa me je prijavila moja vnučka. Najbolj pomembno je, da je lepo zložena in lepo namazana, ključen pa je seveda nadev, ki da celotni potici tisti poseben okus," je po koncu povedala presrečna zmagovalka.

Najbolj inovativna potica je bila letos veganska potica s potratnim nadevom, ki jo je pripravila Suzana Tomplak, ki je bila nad takšno odločitvijo žirije izjemno vesela.

"Hvala, hvala, hvala, to mi res veliko pomeni. Naredila sem vegansko potico, ker je vse več alergiji in zares noben niti ne opazi, da ne je klasične potice in da v rokah drži vegansko potico. V moji potici je namesto klasične skute, mandljeva skuta in okus je skoraj enak kot ga ima običajna potica," je po koncu povedala presrečna Suzana.

Naj potica 2019 po izboru obiskovalcev pa prihaja izpod rok mojstrice Erne Mokorel, ki je pripravila Podbreško potico s suhimi češpljami in navdušile vse tiste, ki so prišli na Dvor Jezeršek okušati to tradicionalno slovensko praznično sladico.

"Veste tudi meni se vedno ne posreči, tudi danes se mi ni, videz potice mi ni bil najbolj všeč, je bil pa okus zares izvrsten. Skrivnost je v domačih sestavinah, v njej so češplje z domačega vrta in mislim, da je to tisto, kar naredi potico potem še bolj imenitno," je po koncu povedala Erna.

Strokovno žirijo so sestavljali Sonja Jezeršek (Jezeršek gostinstvo), Mirjam Kavčič (podjetje Lesaffre Slovenija, blagovna znamka Fala) in Janja Štrumbelj (lePotica), ki niso imeli prav lahke naloge, saj je bilo vseh deset potic zares izvrstnih, a si je bila žirija edina, da kljub novim sestavinam, ki prihajajo na trg, kraljica med poticami še vedno ostaja klasična orehova potica, ki je pri številnih še vedno najbolj priljubljena.


Zmagovalke so dobile lepe nagrade!

Naj potica 2019 

  • darilne pločevinke Mali kuharski mojster
  • izlet za dve osebi na adventni Dunaj, ki ga podarja BZ Fala
  • izdelki Fala (kislo testo, suhi kvas, knjižica receptov, kuhinjska krpa)
  • kuhinjski robot Delimano


Naj potica 2019 po izboru obiskovalcev

  • pehar za kruh (košara za vzhajanje testa)
  • darilne pločevinke Mali kuharski mojster
  • izdelki Fala (kislo testo, suhi kvas, knjižica receptov, kuhinjska krpa)


Najbolj inovativna potica

  • pehar za kruh (košara za vzhajanje testa)
  • darilne pločevinke Mali kuharski mojster
  • izdelki Fala (kislo testo, suhi kvas, knjižica receptov, kuhinjska krpa)
Vseh 10 finalistov je prejelo izdelke Fala: kislo testo, suhi kvas, knjižica receptov in kuhinjsko krpo. Najsrečnejši obiskovalec pa je prejel Ovalni pekač Stone Legend CopperLUX, ki ga je podaril Delimano.

Vir: govori.se
GALERIJA
Foto: Helena Kermelj