SI
Show menu

Nova era - simbioza piva in hrane: vrata je odprla osvežena Pivnica Union

Nova era - simbioza piva in hrane: vrata je odprla osvežena Pivnica Union

Ljubljana, 14. 2. 2020

Pivovarna Laško Union je 13. februarja s podjetjem Jezeršek gostinstvo predstavila osveženo Pivnico Union v Ljubljani in prenovljeno ponudbo jedi, ki se odlično dopolnjujejo s pivsko karto. Pivnica Union še naprej ostaja mesto srečevanja in druženja v slovenski prestolnici ter prostor za spodbujanje kulture odgovornega pitja v kombinaciji z odlično gastronomsko ponudbo.

Pivnica Union je od samega začetka prostor užitka, zabave in zmajske energije. Pivovarna Laško Union, največji pivovar in največji proizvajalec pijač v Sloveniji, je skladno s svojimi strateškimi usmeritvami lani novembra pri upravljanju Pivnice Union združila moči s podjetjem Jezeršek gostinstvo. Novo partnerstvo predstavlja zmagovito simbiozo piva in hrane, ki v center Ljubljane prinaša edinstveno gastronomsko in pivsko izkušnjo.

Obiskovalci pivnice bodo še naprej lahko uživali v različnih vrstah piva blagovnih znamk Pivovarne Laško Union, kot so Union, Laško in Heineken, za dodatno dobro vzdušje pa bo poskrbel skrbno izbran program dogodkov, ki se bodo odvijali v pivnici od ponedeljka do sobote, je pojasnil David Zappe, direktor marketinga v Pivovarni Laško Union: »Pivovarna Union deluje v samem centru slovenske prestolnice, kar je velika redkost na svetu. Pred petimi leti smo v Pivovarni Laško Union za vse pivoljubce postavili kulinarično mesto srečevanja in druženja ter obenem prostor za spodbujanje kulture odgovornega pitja. Sedaj v partnerstvu s podjetjem Jezeršek gostinstvo predstavljamo osveženo Pivnico Union, ki ohranja svojo vizijo biti glavni prostor za druženje ob vrhunskem pivu in številnih novostih iz naše pivovarne v centru Ljubljane.«

Martin Jezeršek, generalni direktor Jezeršek gostinstva, je ob predstavitvi nove kulinarične ponudbe povedal: »Jedilnik smo razdelili v tri glavne segmente. Prvi segment, smo poimenovali »VEČNE PREGREŠNE« . Gre za jedi, ki so zaznamovale generacije pravih pivoljubcev in jih ne želimo spreminjati, saj so najboljše takšne kot so, denimo telečja krača. Drugi glavni segment ponudbe smo poimenovali »OCVRTE JEDI ZA LAČNE LJUDI«. Ne skrivamo svoje ljubezni do ocvrtih grižljajev in vemo, da tudi v pivnici pohano vedno paše. V tretjem segmentu ponudbe hrane se želimo s svojo kreativnostjo in spoštovanjem do tradicije podpisati Jezerškovi. To so jedi, ki smo jih poimenovali “POGAČE DRUGAČE”. Gre za sodobno verzijo tradicionalne pogače, pri kateri smo posebno skrb vložili v testo. To je narejeno iz osnove za pivo – ječmenovega sladu, z drožmi, pivom IPA in je fermentirano vsaj 24 ur predno je pečeno. Naše “pogače drugače” so bogato in kreativno obložene in se bodo sezonsko spreminjale, tako lahko že spomladi pričakujete novo kolekcijo pomlad-poletje.«

Nova era Pivnice Union prinaša tudi druge novosti. Vgrajen je najsodobnejši točilni sistem, gostom pivnice bo na voljo nekaj posebnih piv, zvarjenih v omejenih serijah, ki bodo na voljo samo v Pivnici Union. Posebna zanimivost je pridobitev dveh miz, kje si lahko gostje sami točijo pivo na kile.

V Pivnici Union se bodo v prihodnje odvijali tudi številni družabni večeri. Začenja se nova sezona PirPong torkov, na sredinih pokušinah bodo lahko gostje okušali raznolike okuse pivniške specialitete Pogače drugače, četrtkovi večeri so rezervirani za Pub Kviz, z marcem prihajajo posebni Pekoči ponedeljki, vikendi pa so rezervirani za ples.

Novicam o ponudbi in dogajanju v Pivnici Union lahko sledite na spletnem mestu https://union-experience.si/sl/dozivi-union-pivnico in družbenih omrežjih Facebook: https://www.facebook.com/PivnicaUnion/ in Instagram: https://www.instagram.com/pivnicaunion/.