Jezerškova potica od vas za nevidne junake: srčnost in sočutje - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Jezerškova potica od vas za nevidne junake: srčnost in sočutje

Jezerškova potica od vas za nevidne junake: srčnost in sočutje

Sora pri Medvodah, 7. 4. 2020

Pred nami so velikonočni prazniki. Čas, ko se za mizo zbere vsa družina, čas, namenjen druženju in krepitvi medsebojnih odnosov. Tega se še kako zavedajo v znani gostinski družini Jezeršek. In čeprav se je tudi njihovo podjetje Jezeršek gostinstvo danes znašlo v težkem položaju, Jezerški ne počivajo, ampak snujejo nove zanimive ideje.

Pred nami je praznik vseh praznikov – velika noč, čas za družino in druženje. »Zaradi skrbi za svoje zdravje nas je danes večina doma in še tesneje vpeta v družinsko življenje, zato bodo letošnji pazniki še toliko bolj v znamenju veselja in upanja. Veselja, če smo mi in naši najbližji zdravi, in upanja v boljši jutri,«pravi Luka Jezeršek, znani kuharski mojster. 

Mnogi se danes med štirimi stenami spoprijemajo s številnimi izzivi. A med njimi so tudi kulinarični, nad čimer so Jezerškovi še posebno navdušeni. »Veseli smo, da ljudi v teh dneh navdihujeta strast in veselje do kulinarike, ki jo sami tako močno čutimo že vsa leta,« še dodaja Luka Jezeršek.

S tem namenom so Jezerškovi v pričakovanju prihajajočih praznikov zasnovali številne nove zanimive ideje,ne samo poskrbeti, kako bi potica prišla v vsak dom, ampak tudi, kako s to tradicionalno slovensko sladico pričarati praznično vzdušje vsem, ki praznikov zaradi dela ne bodo mogli praznovati v krogu svoje družine ali pa si tega preprosto ne morejo privoščiti.

Potica od nas za vas: znanje in tradicija

Zaradi preprečevanja širjenja okužbe z novim koronavirusom je svoja vrata začasno zaprla tudi Akademija Jezeršek. Odpadle so številne kulinarične delavnice, ki so po navadi razprodane že več mesecev vnaprej. Zato so se pri podjetju Jezeršek gostinstvo odločili, da bodo pred veliko nočjo pripravili prav posebno delavnico peke potice z mamo Sonjo. Vsi, ki bi radi za veliko noč na mizo postavili svojo potico, bodo lahko v videodelavnici skupaj s Sonjo doma spekli svojo prvo potico. Sonja Jezeršek, izkušena mojstrica peke potice, bo z veseljem priskočila na pomoč in s spoštovanjem do bogate slovenske kulinarike in njenega izročila svoje znanje delila na Lukovi strani na Facebooku, in sicer na veliki petek, 10. 4., ob 17. uri. Ves čas trajanja delavnice bo na voljo za  dodatna vprašanja vseh bodočih mojstric in mojstrov peke potic. Že danes pa so pri Jezerških s svojimi sledilci delili vse potrebne sestavine in recept za peko orehove potice, da se bodo lahko vsi, ki se bodo opogumili in vzeli stvari v svoje roke, pravočasno odpravili po nakupih.

Poskrbeli pa bodo tudi za vse, ki se v kuhinji ne znajdejo najbolje. Vsi, ki se raje prepustijo najslajšemu okusu in vonju sveže pečene potice, lahko svojo najljubšo domačo potico po izvirnih receptih Sonje Jezeršek z uporabo lokalnih in kakovostnih sestavin naročijo po spletu, Jezerškova ekipa, v kateri bodo, če boste imeli srečo, tudi vsi štirje bratje Jezeršek, pa vam jo bo brezplačno dostavila na dom. Izbirate lahko med več različnimi slastnimi nadevi – od orehov, skute in pehtrana do bolj nenavadnih sestavin.

Potica od vas za nevidne junake: srčnost in sočutje

K lepšemu jutri želijo prispevati tudi Jezerškovi. Z družbeno odgovorno akcijo »Potica od vas za nevidne junake« spodbujajo, da združimo moči in približamo praznike vsem tistim, ki praznikov zaradi trenutnih razmer ne bodo preživljali v družinskem krogu.

Tako lahko vsem junakom, ki v tem času požrtvovalno opravljajo svoje delo za boljši jutri, a nanje velikokrat pozabimo, npr. medicinske sestre, strežno osebje, čistilke, kuharsko osebje v bolnišničnih kuhinjah, trgovke, policisti, vojaki, komunalni delavci, poštni uslužbenci, delavci v domovih za ostarele in drugih centrih ter organizacijah, podarite potico.

Martin Jezeršek, generalni direktor podjetja Jezeršek gostinstvo, z navdušenjem pove, da jih je odziv več kot presenetil: »Nismo pričakovali takšnega odziva. V samo treh dneh smo zbrali več kot 200 naročil, od tega dobra polovica za nevidne junake po vsej Sloveniji. Gre za nevidne junake številnih bolnišnic, klinik, porodnišnic in zdravstvenih domov, pošt, policijskih postaj, domov za ostarele, centrov za usposabljanje, delo in varstvo, drugih domov in organizacij, kot je npr. Zveza prijateljev mladine Moste - Polje, kjer so se odločili za srčno gesto, da se vsem prejetim poticam odpovejo in jih bodo podarili naprej socialno ogroženim družinam, ki so vključene v njihove humanitarne programe. S skupnimi močmi bomo tako mnogim polepšali prihajajoče velikonočne praznike, za kar se vsem, ki so del te akcije, iskreno zahvaljujemo.« Pri tem še dodaja, da so se dobrodelni akciji pridružili vsi člani družine Jezeršek – mama Sonja, ki bo s sodelavci v samo dveh dneh spekla vse potice, vsi štirje bratje, MartinLukaJure in Rok, ki bodo podarili potice vsak svojim izbranim nevidnim junakom in jih tudi sami dostavljali po Sloveniji, sodelavci podjetja Jezeršek gostinstvo, poslovni partnerji in številni drugi posamezniki.

Z nakupom potice in sodelovanjem v dobrodelni akciji pomagate tudi podjetju Jezeršek gostinstvo, ki v teh dneh pogumno išče rešitve, kako v tako težkih razmerah ohraniti čim več delovnih mest in poslovanje podjetja.

Več na www.jezersek.si, za vse dodatne informacije in izjave smo vam na voljo na elektronskem naslovu katja@jezersek.si ali 031 779  458.