SI
Show menu

Potica od nas za vas: znanje in tradicija

Potica od nas za vas: znanje in tradicija

Sora pri Medvodah, 7. 4. 2020

Velikonočni prazniki so pred vrati! Čas za eno in edino - POTICO. Slastna praznična dobrota, ki pogreje domačo kuhinjo in nas z vonjem takoj spomni na dom.

Kraljica potice je zagotovo Sonja Jezeršek, njene mojstrovine pa je pokusil tudi sam papež. In ker se za praznik spodobi, da na mizo postavimo domačo potico, bo mama Sonja z veseljem priskočila na pomoč. S spoštovanjem do bogate slovenske kulinarike in njenega izročila bo na veliki petek izkušena mojstrica peke potic z vami delila ne samo znanje, ampak tudi svojo ljubezen do te slovenske sladice. V posebni delavnici bo z vsemi željnimi novega znanja delila svoje izkušnje o peki potice, ki jih je nabrala na svoji življenjski poti. 

KAKŠNI DELAVNICI? 

V I D E O  !

Spletna kuhinja Akademije Jezeršek bo v petek, 10. 4. 2020, rezervirana za mamo Sonjo, ki bo znanje in nasvete za pripravo potice delila z vsemi, ki ste željni novega znanja. 

Videodelavnico si boste lahko ogledali ob 17. uri na Facebook strani Luka Jezerška. Ves čas trajanja delavnice bo Sonja na voljo za  dodatna vprašanja vseh vas, bodočih mojstric in mojstrov peke potic. 

Si predstavljate, ko za veliko noč na mizo prvič postavite svojo potico? 

VIDEODELAVNICA "PEKA POTICE Z MAMO SONJO"

Že danes pa z vami delimo vse potrebne sestavine in inventar ter recept za peko orehove potice, da se boste lahko vsi, ki se boste opogumili in vzeli stvari v svoje roke, pravočasno odpravili po nakupih.

Kuhajmo skupaj, pa vendar vsak v domači kuhinji!

Dober tek in ostanite zdravi.

RECEPT ZA OREHOVO POTICO
Potrebne sestavine in inventar za peko potice

Sestavine za testo:
- 500 g moke (tip 400 ali 500)
- 25 g svežega kvasa
- 80 g masla
- 3 rumenjake
- 60 g sladkorja
- 0,2-0,25 l mleka
- vaniljev sladkor
- 10 g soli
- 0,02 dl ruma
- limonina lupinica

Sestavine za nadev:
- 500 g orehov (mleti)
- 50 g piškotnih drobtin
- 100 g kisle smetane
- 130 ml sladke smetane
- 200 g sladkorja (ali druga sladila: med, rjavi sladkor)
- 0,03 l ruma
- 1 rumenjak
- 1 beljak (sneg)
- 1 vrečka vaniljev sladkor
- mala kavna žlička sveže mlete kave
- cimet
- mleti klinčki
- limonina lupinica
- sol ščepec

Inventar:
- Prt
- Valjar
- Nož
- Potičnica
- Čopič
- Nabodalo