SI
Show menu

NOVICE - 2021

Dvor Jezeršek, 2. 4. 2021

Dvorska žametovka tokrat pod botrstvom Matjaža Završnika

Dvorska žametovka, potomka najstarejše trte na svetu, ki raste na mariborskem Lentu, že več kot 10 let uspeva na Dvoru Jezeršek. Zdaj je dobila novega botra, Matjaža Završnika, direktorja Zavoda za kulturo Bled.
Preberi več
Dvor Jezeršek, 1. 4. 2021

»GORENJSKE RIBE«, 2. delavnica z Lukom Jezerškom (šolske kuhinje)

Zadnje popoldne pred ponovno zaporo države smo na Dvoru Jezeršek v živo izpeljali drugo praktično delavnico pod vodstvom kuharskega mojstra Luke Jezerška. Tokrat je bila delavnica namenjena zaposlenim v šolah in vrtcih, ki skrbijo za to, da naši malčki, mulčki in najstniki v času pouka oz. varstva jedo čim bolj zdrave in uravnotežene obroke. In gorenjske ribe so vsekakor zdrava izbira.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 18. 3. 2021

Velika noč

Velika noč je čas, ki ga namenimo družini in druženju. Kot vsi prazniki tudi veliko noč zaznamujejo številne šege in navade, med katere spadajo tudi tradicionalne jedi, brez katerih si težko predstavljamo praznično mizo. Zato spoštujmo tradicijo in se zberimo ob domači mizi, v družbi najbližjih in izbranih prazničnih dobrotah. Z željo, da vam pričaramo lepe velikonočne praznike, smo za vas tudi tokrat pripravili le najboljše.
Preberi več