NOVICE - 2021 - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

NOVICE - 2021

Sora pri Medvodah, 16. 12. 2021

Praznični december: gurmansko razvajanje za božič in silvestrovo

Za mnoge najlepši čas v letu – praznični december. To je čarobni čas praznovanja. Čas obdarovanja in čas kovanja novih načrtov za leto, ki je pred nami. Čas, ki nagovarja k iskanju notranjega miru in čas, ko se za mizo zberemo v družbi svojih najdražjih. Pa vi? Že veste, s kom in kje boste preživeli božični večer in silvestrovo? Tudi za letošnje praznike vam bomo Jezerški priskočili na pomoč. Za čarobni božič s sveže pečenimi poticami po receptu mame Sonje, za pravljično silvestrsko večerjo v ambientu grajskih zidov, z vrhunskim tatarskim biftkom iz prvovrstnega slovenskega mesa in pestro ponudbo prazničnih jedi. Naj bodo letošnji prazniki nepozabni. #JezeršekTeam
Preberi več
Dvor Jezeršek, 9. 9. 2021

O izzivih in priložnostih uvajanja lokalne ribje prehrane na območju LAS Gorenjska košarica

V sodelovanju z regionalno razvojno agencijo Gorenjske – BSC, d.o.o., Kranj in ostalimi partnerji smo v okviru projekta GORENJSKE RIBE, ki se izvaja v okviru LAS Gorenjska košarica, izvedli zaključni promocijski dogodek s predstavitvijo projekta, okroglo mizo in degustacijo v projektu oblikovanih ribjih jedi. Posveta sta se udeležili predstavnici Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, vodja oddelka za sodelovanje, lokalni razvoj in ribištvo mag. Katarina Krek Hudoklin ter ga. Tadeja Prilesnik.
Preberi več
Dvor Jezeršek, 2. 6. 2021

»GORENJSKE RIBE« Ribje jedi na družinskem krožniku – priprava ribjih jedi na žaru

V okviru promocijskega dogodka projekta LAS Gorenjska košarica GORENJSKE RIBE, ki se je na Dvoru Jezeršek odvijal v soboto, 28. maja, smo izvedli zadnjo v nizu delavnic Kuharska doživetja z ribami, ki so bile del promocijsko izobraževalnega in ozaveščevalnega programa. Dogodek smo organizirali v sodelovanju z BSC, d.o.o., Kranj.
Preberi več
Sora, 12. 5. 2021

Poročni trendi 2021

Nova poročna sezona v letu 2021 prinaša tudi nove poročne trende. Kako bodo izgledale poroke v novem letu?
Preberi več
Dvor Jezeršek, 21. 4. 2021

»GORENJSKE RIBE«, za nami je niz delavnic KUHARSKA DOŽIVETJA Z RIBAMI

Projekt Gorenjske ribe, ki je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, smo v aprilu nadaljevali z nizom kulinaričnih delavnic, ki so del promocijsko-izobraževalnega in ozaveščevalnega programa. Pod enotnim sloganom KUHARSKA DOŽIVETJA Z RIBAMI so bile izvedene štiri delavnice, namenjene izbranim ciljnim skupinam. Dogodke smo organizirali skupaj s partnerji projekta in kuharskim mojstrom Lukom Jezerškom, ki je poskrbel za brezhibno izvedbo.
Preberi več
Dvor Jezeršek, 2. 4. 2021

Dvorska žametovka tokrat pod botrstvom Matjaža Završnika

Dvorska žametovka, potomka najstarejše trte na svetu, ki raste na mariborskem Lentu, že več kot 10 let uspeva na Dvoru Jezeršek. Zdaj je dobila novega botra, Matjaža Završnika, direktorja Zavoda za kulturo Bled.
Preberi več
Dvor Jezeršek, 1. 4. 2021

»GORENJSKE RIBE«, 2. delavnica z Lukom Jezerškom (šolske kuhinje)

Zadnje popoldne pred ponovno zaporo države smo na Dvoru Jezeršek v živo izpeljali drugo praktično delavnico pod vodstvom kuharskega mojstra Luke Jezerška. Tokrat je bila delavnica namenjena zaposlenim v šolah in vrtcih, ki skrbijo za to, da naši malčki, mulčki in najstniki v času pouka oz. varstva jedo čim bolj zdrave in uravnotežene obroke. In gorenjske ribe so vsekakor zdrava izbira.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 18. 3. 2021

Velika noč

Velika noč je čas, ki ga namenimo družini in druženju. Kot vsi prazniki tudi veliko noč zaznamujejo številne šege in navade, med katere spadajo tudi tradicionalne jedi, brez katerih si težko predstavljamo praznično mizo. Zato spoštujmo tradicijo in se zberimo ob domači mizi, v družbi najbližjih in izbranih prazničnih dobrotah. Z željo, da vam pričaramo lepe velikonočne praznike, smo za vas tudi tokrat pripravili le najboljše.
Preberi več