Velika noč - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Velika noč

Velika noč

Sora pri Medvodah, 18. 3. 2021

Velika noč je čas, ki ga namenimo družini in druženju. Kot vsi prazniki tudi veliko noč zaznamujejo številne šege in navade, med katere spadajo tudi tradicionalne jedi, brez katerih si težko predstavljamo praznično mizo. Zato spoštujmo tradicijo in se zberimo ob domači mizi, v družbi najbližjih in izbranih prazničnih dobrotah.

Z željo, da vam pričaramo lepe velikonočne praznike, smo za vas tudi tokrat pripravili le najboljše.


Velikonočni paket blagoslovljenih dobrot in sveta maša iz grajske kapele

Jezerškovi spoštujemo tradicijo, zato smo ob bližajoči se veliki noči v sodelovanju z Ljubljanskim gradom, pripravili poseben blagoslovljen velikonočni paket, v katerem se skrivajo okusne domače dobrote iz kakovostnih lokalnih sestavin, ki ne smejo manjkati na velikonočni mizi.

Posebej za to priložnost smo oblikovali paket, v katerega smo skrbno položili jedi simboličnega pomena: šunko v testu in pirhe, tri vrste hrenovih omak ter hrenovo korenino.

Poskrbeli pa smo tudi za darilo, mini pisano butarico, ki bo še dodatno popestrila praznično mizo.

Opis velikonočnega paketa najdete na tej povezavi.

In kot se za velikonočne praznike spodobi, bomo skupaj z Ljubljanskim gradom poskrbeli, da bodo ti velikonočni paketi tudi blagoslovljeni, in sicer v soboto, 3. aprila, v jutranjih urah, ter dostavljeni na vaš dom. 

Naroči blagoslovljen velikonočni paket

Velikonočni paket lahko naročite najkasneje do 2. 4. 2021 do 10. ure. Dostava velikonočnih paketov bo potekala med 10. in 13. uro (redna dostava), v petek, 2. 4. 2021, in v soboto, 3. 4. 2021 (velja za blagoslovljene pakete). Možen je tudi osebni prevzem v Hiši kulinarike Jezeršek, Sora 1a, Medvode, v petek, 2. 4. 2021, med 11. in 16. uro, ter v soboto, 3. 4. 2021, med 10. in 14. uro.

Na velikonočno nedeljo, 4. aprila, ob 11.00 pa boste iz kapelice sv. Jurija na Ljubljanskem gradu lahko spremljali tudi neposredni prenos svete maše na spletni strani www.ljubljanskigrad.si oziroma boste v velikonočnem paketu prejeli tudi kodo za ogled. Blagoslov in sveto mašo bo vodil pater Silvo Šinkovec, župnik pri sv. Jakobu v Ljubljani.

Zaradi razmer, povezanih z epidemijo covida 19 bo letošnja velika noč potekala nekoliko drugače. Želimo vam, da boste z velikonočnim paketom blagoslovljenih dobrot in neposrednim prenosom maše iz lepe grajske kapele kljub vsemu doživeli slavnostno vzdušje tega lepega praznika v vašem domu.

Naroči blagoslovljeni velikonočni paket


Potica Jezeršek 360°: Naroči potico

Da pa bo paket velikonočnih dobrot resnično popoln, lahko v naši spletni trgovini Jezeršek e-catering posebej naročite tudi potico po svojem okusu.

Za vse, ki se raje kar prepustite najslajšemu okusu in vonju sveže pečene potice, lahko svojo najljubšo potico po izvirnih receptih Sonje Jezeršek z uporabo lokalnih in kakovostnih sestavin naročite že danes. Izbirate lahko med več različnimi slastnimi nadevi – orehovim, slivovim, makovim. Nekaj dobrega za vsakega sladokusca!

Naroči potico

Potico lahko naročite najkasneje do 2. 4. 2021 do 10. ure. Dostava potic bo potekala med 10. in 13. uro (redna dostava), v petek, 2. 4. 2021, in v soboto, 3. 4. 2021. Možen je tudi osebni prevzem v Hiši kulinarike Jezeršek, Sora 1a, Medvode, v petek, 2. 4. 2021, med 11. in 16. uro, ter v soboto, 3. 4. 2021, med 10. in 14. uro.


Potica Jezeršek 360°: Speci potico

Vsem tistim, ki se boste prvič opogumili in vzeli stvari svoje roke ter se lotili peke potice doma, bo mama Sonja z veseljem priskočila na pomoč. S spoštovanjem do bogate slovenske kulinarike in njenega izročila bo izkušena mojstrica peke potic z vami delila ne samo znanje, ampak tudi svojo ljubezen do te slovenske sladice.

Kdaj?

Kulinarična delavnica »Praznične potice in pogače« s Sonjo Jezeršek

Akademija Jezeršek vas vabi na kulinarično delavnico »Praznične potice in pogače«, ki bo potekala v petek, 26. 3. 2021, od 16. do 20. ure na Dvoru Jezeršek. Na delavnici, ki jo vodi Sonja Jezeršek, vam bo razkrila vse male in velike skrivnosti peke tradicionalne orehove potice. Število mest (10) je omejeno. 

Prijavite se na delavnico

Paket sestavin in recept za peko orehove potice ter videodelavnica s Sonjo Jezeršek

Za vse, ki bi se za velikonočne praznike radi sami preizkusili v peki orehove potice, pa nimate časa za iskanje preizkušenega recepta ne za obisk trgovine v zadnjem trenutku, smo pripravili paket s kakovostnimi sestavinami, ki jih potrebujete za peko orehove potice, in preizkušen recept mame Sonje.

Naroči paket sestavin in recept za peko orehove potice

Da boste za praznike s ponosom na mizo postavili sveže pečeno potico, vas Luka Jezeršek skupaj z mamo Sonjo vabi k ogledu videodelavnice »Peka orehove potice s Sonjo Jezeršek«, ki si jo boste lahko ogledali na veliki petek, 2. 4. 2021, ob 17. uri na Facebook strani Luka Jezerška. V času trajanja delavnice bosta oba na voljo za dodatna vprašanja vseh vas, bodočih mojstric in mojstrov peke potic. 

Si predstavljate trenutek, ko za veliko noč na mizo prvič postavite svojo potico? Bodite z nami!


Prazniki in z njimi povezana predpraznična opravila so lahko za marsikoga stresna. Zato si želimo, da vam s paleto tradicionalnih velikonočnih dobrot in znanjem, ki ga z veseljem delimo z vsemi vami, prihranimo marsikatero odvečno skrb.

Želimo vam lepe velikonočne praznike.

Jezerškovi