»GORENJSKE RIBE«, 2. delavnica z Lukom Jezerškom (šolske kuhinje) - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

»GORENJSKE RIBE«, 2. delavnica z Lukom Jezerškom (šolske kuhinje)

»GORENJSKE RIBE«, 2. delavnica z Lukom Jezerškom (šolske kuhinje)

Dvor Jezeršek, 1. 4. 2021

Zadnje popoldne pred ponovno zaporo države smo na Dvoru Jezeršek v živo izpeljali drugo praktično delavnico pod vodstvom kuharskega mojstra Luke Jezerška. 

Tokrat je bila delavnica namenjena zaposlenim v šolah in vrtcih, ki skrbijo za to, da naši malčki, mulčki in najstniki v času pouka oz. varstva jedo čim bolj zdrave in uravnotežene obroke. In gorenjske ribe so vsekakor zdrava izbira.

Na delavnici so udeleženci, žal je bilo prostora dovolj le za deset prijavljenih, spoznali različne načine priprave jedi iz sladkovodnih rib.

Pri kuhanju večjih količin obrokov je pomembno, da je priprava hitra, preprosta, pa tudi da se v kuhinji ne ustvarja preveč odpadkov. Tako kot doma naj bodo obroki za otroke ne le zdravi, uravnoteženi in okusni, ampak tudi privlačni na pogled.

O vsem tem smo včeraj razpravljali z Lukom Jezerškom in očitno je bilo, da so udeleženci odšli z delavnice dobro razpoloženi in z vrsto novih, koristnih informacij.

Jezeršek gostinstvo in BSC, d.o.o., Kranj bosta tudi aprila nadaljevala s praktičnimi delavnicami, v živo in v virtualnem okolju. Naslednje online delavnice bodo pod enotnim naslovom Kuharska doživetja z ribami že 15. in 16. aprila. Za več informacji o delavnicah in odprtju spremljajte www.las-gorenjskakosarica.si/

Dogodki se izvajajo v okviru projekta “Gorenjske ribe”, ki ga delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo (ESPR), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Več o projektih CLLD 2014-2020 si lahko preberete na spletni strani LAS Gorenjska košarica, pod zavihkom projekti.