Sora, 3. 3. 2022
14. marca se po enoletnem premoru na Krvavec vrača težko
pričakovano smučarsko-kulinarično druženje, Gourmet Cup Ljubljana, na katerem
se bodo znova zbrali obrazi slovenske gostinske scene. Med njimi bodo vrhunski
kuharski mojstri, mladi talenti, slovenski vinarji in lokalni dobavitelji,
kulinarični novinarji ter ljubitelji kulinarike po srcu in duši.
Tradicionalno smučarsko-kulinarično druženje Gourmet Cup Ljubljana že šestič zapored
organizira priznano gostinsko podjetje Jezeršek gostinstvo v partnerstvu s Turizmom
Ljubljana, RTC Krvavec in Koželjem, Hišo dobrih vin. »Veseli smo,
da se lahko vsi, ki delamo v gostinstvu, letos spet srečamo. Zadnji dve leti
sta bili za nas izjemno težki in zahtevni. Zdaj je čas, da gremo s polno paro
naprej, pred tem pa v prijetnem zimskem ambientu, ob dobri hrani in izbrani
vinski spremljavi, skupaj s kolegi tudi mladim pokažemo, da je gostinski poklic
kljub številnim izzivom, s katerimi se srečujemo, lep,« pojasnjuje Jure
Jezeršek, poslovni direktor Jezeršek gostinstva.
Kulinarika na snegu in boj za stopničke
Rdečo nit
druženja bodo pletli tekmovalnost, sodelovanje, povezovanje in druženje. Gostje
bodo dan začeli z okusnim Gourmet zajtrkom. Ljubljanski zajtrk bodo sestavljala lokalna
živila, pri katerih je pot od pridelovalca do mize čim krajša, vrhunske slovenske
kulinarične dobrote linije Ana Roš & Tuš, pripravljene po
recepturi prejemnice dveh Michelinovih zvezdic in svetovne chefinje Ane Roš ter
druge pripravljene jedi, polne energije za nov dan.
Sledila bosta
žreb in podelitev startnih številk. Udeleženci bodo nato obuli smučarske
čevlje, si zapeli smuči in se podali v boj za zmagovalne stopničke. Tekmovali
bodo v kar osmih kategorijah, na čisto pravi smučarski tekmi za Gourmet
pokal. Za pravo senzacijo bo poskrbel olimpijski podprvak in deskar na snegu
Tim Mastnak (Tuš), ki bo šel tudi prvi na progo. Najboljšega v kategoriji gostincev pa
čaka prav posebna nagrada, ki jo podarja podjetje Winterhalter – enoletni najem
pomivalnega stroja serije UC in številne druge lepe nagrade za vse, ki bodo
stopili na stopničke.
Kuharski mojstri in mladi talenti
Za pravo gurmansko razvajanje bodo kot vedno na dogodku Gourmet na snegu poskrbeli vrhunski
slovenski kuharski mojstri – tudi letos v
vlogi mentorjev in v pomoč mladim kuharskim
talentom, ki se kalijo v slovenskih šolah. Luka Jezeršek, kuharski mojster
Jezeršek gostinstva, ki je velik pobudnik sodelovanja z mladimi in eden
izmed ambasadorjev gostinskega poklica, dodaja: »V podjetju Jezeršek
gostinstvo smo v novi trajnostni strategiji podjetja pripravili številne
aktivnosti, s katerimi želimo mladim približati gostinski poklic. Še več,
želimo uresničiti našo zavezo – vrniti spoštovanje gostinskemu poklicu. Gourmet
Cup Ljubljana je tako zagotovo odlična priložnost, pri kateri lahko mladi, ki
šele stopajo po tej poti, pridejo v stik s pomembnimi ustvarjalci na tem
področju, s tem pa se jim odprejo marsikatera vrata.«
Na Krvavcu se bodo tako letos predstavili nadobudni mladi talenti kar sedmih
gostinskih in turističnih šol pod mentorstvom priznanih kuharskih mojstrov,
med njimi SŠGT Radovljica z Urošem Štefelinom (Hiša Linhart), VSŠ
Bled z Davorjem Družincem (Hotel Astoria), SŠGT Ljubljana z Igorjem
Jagodicem (Strelec), BIC Ljubljana z Izidorjem Kržišnikom (Landerik),VSŠGT Maribor s Sebastjanom Plevčakom (Restavracija Sedem), SŠGT
Celje z Rokom Martinčičem (Gostilna Jež) in ŠC Zreče s finalistom
kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija Žigom Gabrovcem (Žigola).
Vse kulinarične kreacije bodo udeležencem dogodka tudi na pokušnjo. Za
vinsko spremljavo bo z izbranimi šampanjci in peninami poskrbel Koželj, Hiša
dobrih vin.
Zabava in
kulinarično zajlanje
Gourmet Cup
Ljubljana ne bi bil pravi smučarski dogodek brez nepozabne après
ski zabave, ki bo v garaži spodnje postaje žičnice Krvavec.
Vrača se legenda slovenske pop glasbe Vili Resnik, ki bo zagotovo
poskrbel za vrhunec dogodka. Jezerškovi tokrat odpirajo vrata vsem, ki si
želijo nepozabnega druženja, kot ga znajo organizirati le oni, vstopnice pa je
že mogoče kupiti.
Zaključek dogodka bo naslednji dan, v torek, 15. marca, ko goste
čaka prav posebno doživetje – kulinarično zajlanje
na krvavški gondoli. Na Gourmet Cupu Ljubljana bo namreč pripravljena prav
posebna različica Gourmet Večerje na zajli. Za pravo presenečenje v
krvavških gondolah kar 1500 metrov visoko v čarobnem objemu Kamniško-Savinjskih
Alp bodo s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami poskrbeli Jezerški, Tomaž
Bolka iz Gostilne Krištof in gostujoči ljubljanski chef Janez Bratovž iz
JB Restavracije, začetnik slovenske vrhunske kulinarike in prvi, ki se mu
je uspelo uvrstiti na referenčno San Pellegrinovo lestvico 100 najboljših
restavracij sveta. Navzoče bo ta večer razvajal z Okusi Ljubljane.