Ambasadorju gostoljubja brezplačna šolnina za novi mednarodni program Hospitality Management Jezeršek Academia - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Ambasadorju gostoljubja brezplačna šolnina za novi mednarodni program Hospitality Management Jezeršek Academia

Ambasadorju gostoljubja brezplačna šolnina za novi mednarodni program Hospitality Management Jezeršek Academia

Sora pri Medvodah, 3. 6. 2022

V inovativnem in družbeno odgovornem družinskem podjetju Jezeršek gostinstvo, ki že več kot 40 let uspešno deluje na področju gostinstva in organiziranja pogostitev, želijo z različnimi priložnostmi za mlade pripomoči k dvigu ugleda gostinskega poklica.

Tako se Jezeršek gostinstvo z navdušenjem pridružuje uspešnim zgodbam, med katere zagotovo spada tradicionalna prireditev Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor – Ambasador VSGT, kjer so letos že enajstič zapored razglasili ambasadorja VSGT, tokrat v kar dveh kategorijah, in sicer ambasador gostoljubja v kategoriji gostinstvo in turizem in ambasador dobrega počutja v kategoriji velnes.

Helena Rošker, organizatorica PRI in Ambasadorka gostoljubja 2014, pojasnjuje: »Ambasador posamezne kategorije postane študentka ali študent, ki je svoje znanje, ustvarjalnost in predanost stroki med študijem dokazoval kot vzoren študent in je hkrati uspešno sodeloval pri strokovnih projektih, dogodkih ali na tekmovanjih doma in v tujini ter tako prispeval k promociji stroke v Sloveniji in Evropi.«

Za naslov Ambasador VSGT 2022 se je letos potegovalo kar osem študentov, med njimi Nives Kovačič, Gaj Herman, Tristan Romih, Ana Zevnik, David Tovornik, Nuša Prejac, Ula Vrečko in Urša Fornazarič.

Na prireditvi Ambasador VSGT 2022, ki je 2. junija 2022 potekala pod sloganom ZA BOLJŠI JUTRI, je bil eden izmed slavnostnih govorcev tudi Martin Jezeršek, direktor podjetja Jezeršek gostinstvo in prejemnik naziva Ambasador gostoljubja 2008. Ob tej priložnosti je z navdušenjem povedal: »Podelitve se spomnim, kot bi bilo včeraj. Vsekakor je bil naziv Ambasador gostoljubja, ki sem ga prejel pred 14 leti, odlična popotnica, predvsem pa velika spodbuda za mojo nadaljnjo karierno rast na področju gostinstva. Po končanem študiju na mariborski Višji šoli za gostinstvo in turizem sem bil namreč sprejet na eno najboljših in hkrati najstarejših hotelirskih šol na svetu École hôtelière de Lausanne v Švici. Temu so sledili še številni projekti ter delo doma in v tujini. Danes pa sem najbolj ponosen na to, da skupaj z brati in sodelavci uspešno nadaljujemo podjetniško pot našega družinskega podjetja Jezeršek gostinstvo, ki sta jo začrtala oče Franci in mama Sonja.«

Martin Jezeršek pa ni edini sodelavec podjetja Jezeršek gostinstvo s tem izjemnim naslovom. Leta 2010 je naziv Ambasador gostoljubja prejel tudi Aljaž Toplak in svojim kolegom, ki so se šele podajali na pot študija ter dela v gostinstvu in turizmu, takrat predal navdihujoče sporočilo: »Nobenega izziva se ne smete ustrašiti, ampak se je treba z njim pogumno spoprijeti in pokazati najboljše, kar znate. In verjamem, da je po končanem študiju na VSGT Maribor znanja na pretek, le pravilno ga je treba unovčiti.« Aljaž Toplak, ki je svoje znanje zagotovo odlično unovčil, se danes s podjetniškimi izzivi uspešno kosa v podjetju Jezeršek gostinstvo kot direktor poslovnih enot.

V podjetju Jezeršek gostinstvo cenijo trud mladih, ki šele vstopajo na poklicno pot, ter predanost poklicu gostinstva in turizem, zato je prejemnika prestižnega naziva Ambasador gostoljubja v kategoriji gostinstvo in turizem ter vse študente nominirance za njihov prispevek tudi nagradilo.

Tristanu Romihu, Ambasadorju gostoljubja v kategoriji gostinstvo in turizem, je tako Martin Jezeršek podaril šolnino za mednarodni program Hospitality Management Jezeršek Academia, ki ga je Jezeršek gostinstvo razvilo v sodelovanju z Academio, edino zasebno šolo z diplomo odličnosti. V programu, ki se bo v študijskem letu 2022/2023 izvajal pilotno, želijo vsem, ki končujejo študij, z bogato učno vsebino v strokovnem učnem okolju predati vrhunsko znanje in bogate izkušnje s področja hospitality managementa ter jih spodbuditi, da končajo izobraževanje in nadaljujejo karierno pot na področju gostinstva in turizma. Martin Jezeršek pojasnjuje: »Z željo po skupnem ustvarjanju kreativnih, a odgovornih kulinaričnih doživetij mladim ponujamo številne priložnosti za njihovo karierno rast na področju gostinstva in turizma. Tako želimo z našim novim mednarodnim programom Hospitality Management Jezeršek Academia med mladimi, ki se izobražujejo na strokovnih šolah, poiskati ključne strokovne sodelavce in v procesu praktičnega usposabljanja, izobraževanja in napredovanja iz njih ustvariti bodoče vodje.“

Vsi nominiranci, ki so se potegovali za naziv Ambasador VSGT 2022, pa bodo prejeli brezplačno vstopnico za Evropski simpozij hrane, enega najpomembnejših evropskih kulinaričnih dogodkov, ki bo potekal od 5. do 7. novembra 2022 v Ljubljani.