Gourmet Cup Ljubljana na Krvavec vabi znane obraze gostinske scene
Ljubljana, 22. 2. 2023
Ponedeljek, 13. marec, je rezerviran za nepozabno druženje znanih
obrazov gostinske scene na Krvavcu, kjer bo potekal že tradicionalni
smučarsko-kulinarični dogodek Gourmet Cup Ljubljana. Na enem izmed najbolj
priljubljenih slovenskih smučišč se bodo spet zbrali vrhunski kuharski mojstri,
mladi talenti, slovenski vinarji, dobavitelji, kulinarični novinarji ter
ljubitelji kulinarike po srcu in duši.
Tradicionalno smučarsko-kulinarično druženje Gourmet Cup Ljubljana že sedmič zapored
organizira priznano gostinsko podjetje Jezeršek gostinstvo v partnerstvu s Turizmom Ljubljana, RTC Krvavec in Koželjem, Hišo dobrih vin. »Naše
kolesje se s polno paro vrti naprej. Veseli smo, da se je področje gostinstva
in turizma postavilo na noge in da lahko ponovno sledimo svojemu poslanstvu –
skrbimo za zadovoljstvo naših gostov. Prav pa je, da si znamo v tem toku časa
vzeti tudi trenutke za druženje v prijetnem zimskem ambientu ob odlični hrani
in izbrani vinski spremljavi ter pokažemo mladim, ki šele stopajo na svojo
poslovno pot, da se prihodnost skriva tudi v gostinskem poklicu,« pojasnjuje Jure
Jezeršek, poslovni direktor Jezeršek gostinstva.
Kulinarika na snegu in tekma za najvišje stopničke
Težko
pričakovani Gourmet cup Ljubljana bo tudi tokrat potekal v duhu tekmovalnosti,
sodelovanja, povezovanja in druženja.
Dan se bo
začel z okusnim gourmet zajtrkom, kjer se bodo lahko udeleženci okrepčali z ljubljanskim zajtrkom, sestavljenim iz jedi, ki
izhajajo iz zelenih nabavnih verig po načelu »z lokalne njive na lokalno mizo, do
gosta,« ter z drugimi jedmi, ki bodo poskrbele za pravi odmerek energije.
Zajtrku bosta
sledila žreb in podelitev startnih številk.
Najbolj
zagreti smučarji bodo nato obuli smučarske čevlje, si zapeli smuči in se v kar
šestih kategorijah potegovali za najvišje stopničke. Prvi se bo tokrat na progo
podal nekdanji smučarski as Jure Košir in tako odprl smučarsko tekmo za gourmet
pokal.
Najboljše
čakajo številne lepe nagrade partnerjev in sponzorjev dogodka, zmagovalec v
kategoriji gostincev pa bo prejel prav posebno nagrado: enoletni najempomivalnega stroja serije UC (podarja Winterhalter) in enoletni najem ledomata
Jolylce JP 21 W (podarja Pulito Solutions).
Mladi talenti pod budnim očesom kuharskih mojstrov
Za pravo gurmansko razvajanje – gourmet
na snegu – bodo na krvavški plaži pod budnim očesom vrhunskih
kuharskih mojstrov poskrbeli mladi kuharski talenti sedmih
gostinskih slovenskih šol.
Na Krvavcu se bodo predstavili in gostom v okušanje svoje jedi ponudili Višja šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled in chef Simon Bertoncelj(Restavracija Julijana), Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana in
chef Igor Jagodic (Restavracija Strelec), Biotehniški izobraževalni center Ljubljana – BIC Ljubljana in chef Jakob Pintar (TaBar), Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje in chef Marko Magajne (Galerija okusov), Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor in chef Sebastjan Plevčak (Restavracija in kavarna Sedem), Srednja gostinska in turistična šola Radovljica in chef Davor Družinec (Hotel Astoria) ter Šolski center Slovenske Konjice - Zreče s finalistom
kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenije, Žigom Gabrovcem (Žigola).
Za vinsko spremljavo bo z izbranimi blagovnimi znamki šampanjcev in penin
poskrbel Koželj, Hiša dobrih vin.
Nepozabna aprèsski zabava in kulinarično zajlanje
Kot se za vse
smučarske dogodke spodobi, se bo tudi Gourmet Cup Ljubljana končal z nepozabno après ski
zabavo v prečudovitem novem objektu na krvavški plaži. Za
vrhunec dogodka bodo poskrbeli uveljavljeni glasbeniki, ki prihajajo iz več
ansamblov – Fehtarji. Dobra novica za vse, ki so za polko in rokenrol! »Vabljeni
vsi, ki si želite nepozabne zabave v odlični družbi,« dodaja kuharski
mojster Luka Jezeršek, ki pravi, da dogodka letos nikakor ne gre
zamuditi.
Zaključek dogodka bo v torek, 14. marca, ko goste čaka edinstveno
doživetje – kulinarično zajlanje na krvavški
gondoli. Za pravo presenečenje bodo na prav posebni Gourmet večerji na zajli v krvavških gondolah, kar 1500 metrov visoko, v čarobnem objemu Kamniško-Savinjskih
Alp s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami poskrbeli Jezerški, Tomaž Bolka iz
Gostilne Krištof in gostujoči ljubljanski chef Mojmir Šiftar iz PEN KLUB restavracije. Mladi kuharski mojster, ki ga odlikujejo drznost, izzivalnost
in ustvarjalnost, bo goste ta večer razvajal z vrhunskimi okusi
Ljubljane.
Prihaja kulinarični vrhunec te zime. Nabrusite brbončice.
Dodatne
informacije in nakup vstopnic na www.gourmetcup.si.