Krvavec, 14. 2. 2024
Gourmet Cup Ljubljana, že tradicionalno smučarsko-kulinarično druženje, bo letos na smučišču Krvavec potekal v ponedeljek, 4. marca. Na enem mestu se bodo ponovno zbrali znani obrazi slovenske gostinske scene, vrhunski kuharji, mladi talenti, slovenski vinarji, lokalni dobavitelji in ljubitelji kulinarike.
Dogodek, ki ga že osmič zapored organizira
podjetje Jezeršek gostinstvo v partnerstvu s Turizmom Ljubljana, RTC
Krvavec in Koželjem, Hišo dobrih vin, ni le sinonim za vrhunsko kulinarično
doživetje na snegu, temveč je tudi izjemna priložnost za nepozaben timbilding
gostinskih kolektivov ter vzpostavljanje novih poslovnih vezi. Poleg tega je
dogodek odlična promocija gostinskega poklica med mladimi, priložnost za povezovanje,
spodbujanje in izobraževanje. Gourmet Cup Ljubljana tako nedvomno prispeva k
nadaljnjemu razvoju in prepoznavnosti gastronomske odličnosti Ljubljane, regije
in Slovenije.
Okusen Gourmet
zajtrk in napet boj za Gourmet pokal
Po jutranji registraciji sledi žreb štartnih številk in okusen Gourmet
zajtrk, kjer bo mogoče pokusiti tudi ljubljanski zajtrk, iz sestavin,
ki izhajajo iz zelenih nabavnih verig po načelu »iz lokalne
njive na lokalno mizo, do gosta«, ter originalno Pohorsko šunko Filipa
Flisarja. Za jutranji odmerek energije bo poskrbel tudi Mercator, s 100-% ekološko pridelanimi in
visokokakovostnimi izdelki linije Bio
Zone. Potem ko se bodo udeleženci okrepčali, si bodo
najbolj zagnani obuli smučarske čevlje, zapeli smuči in se podali v boj za
zmagovalne stopničke za Gourmet pokal. Po belih strminah priljubljenega
smučišča Krvavec, ki je letos bogatejši za novo šestsedežnico, se bodo
tekmovalci potegovali za medalje v šestih kategorijah. Najhitrejše tudi tokrat
čakajo številne lepe nagrade, med drugim bo RTC Krvavec najhitrejšemu
med vsemi podaril nepozabno poletno doživetje na Krvavcu, zmagovalec v
kategoriji gostincev pa bo prejel prav posebno nagrado – triletni najem profesionalnega
pomivalnega stroja (Winterhalter) in enoletni najem profesionalnega ledomata
(Pulito Solutions).
Mlade
kuharske zvezde in zvezda večera Samuel Lucas
Poleg neformalnega druženja kolegov gostincev
in vinarjev si dogodek v zadnjih letih močno prizadeva pripomoči k promociji
gostinskega poklica med mladimi. Tako bodo za gurmansko razvajanje na Gourmet
na snegu na Plaži Krvavec tudi letos poskrbeli mladi kuharski
talenti iz kar sedmih slovenskih gostinskih šol pod mentorstvom
vrhunskih slovenskih kuharskih mojstrov. Med njimi Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem
Maribor z mentorjem Sebastjanom Plevčakom (Restavracija 7), Višja šola za gostinstvo, velnes in turizem
Bled z mentorjem Simonom Bertoncljem(Hoteli Sava, Hotel Toplice Bled), Biotehniški
izobraževalni center Ljubljana – BIC Ljubljana z mentorjem Luko Koširjem(Grič), Strokovni izobraževalni center Alme M. Karlin iz Celja z mentorjem Rokom Martinčičem(Gostilna Jež), Srednja šola za
gastronomijo in turizem Ljubljana z mentorjem Igorjem Jagodicem(Restavracija Strelec), Srednja gostinska
in turistična šola Radovljica
z mentorjem Davorjem Družincem (Društvo kuharjev in slaščičarjev
Slovenije) in Srednja poklicna
in strokovna šola Zreče z
mentorjem Andrejem Smogavcem (Restavracija Spargus).
Mag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana,
izpostavlja: »Gastronomske destinacije se zavedamo, da so za razvoj
kulinarične ponudbe ključne sveže ideje, ki jih na naše mize prinašajo
nadobudni mladi talenti. S ponosom sodelujemo kot partnerji projekta, ki
aktivno promovira gostinstvo med mladimi in jim omogoča edinstveno priložnost,
da se na enem mestu predstavijo, izobražujejo in povezujejo. Verjamem, da to
nedvomno prispeva k nadaljnjemu razvoju in prepoznavnosti naše kulinarike,
hkrati pa tudi spodbuja večje zanimanje za vpis v gostinske šole, kar še
dodatno krepi naš kulinarični potencial.«
Kot se za popolno kulinarično razvajanje na snegu spodobi, tudi tokrat na Gourmet Cup Ljubljana ne bodo manjkali izjemni šampanjci in ekskluzivne penine priznanih blagovnih znamk. Med njimi bodo izstopali Louis Roederer, Medot, Monterosso, Puklavec Family Wines, Radgonske gorice in drugi, za katere bo tudi letos poskrbel partner dogodka – Koželj, Hiša dobrih vin. Za dodatno osvežitev in popolno harmonijo okusov bodo na voljo tudi priljubljen koktajl Aperol Spritz in sladoledi Algida, ki bodo pričarali pravo poletno vzdušje kar na smučišču.
Organizator dogodka Jezeršek gostinstvo si z dogodkom Gourmet Cup Ljubljana prizadeva k povezovanju gostincev in vinarjev in spodbuja, da dogodek izkoristijo za grajenje odnosov v svojih kolektivih oz. t.i. timbilding. Jure Jezeršek, poslovni direktor Jezeršek gostinstvo spodbuja:»Letos želimo dogodek dvigniti na še višjo raven, tako kot to znamo Jezerški. Poleg vrhunske kulinarike, izbranih šampanjcev in penin bomo s prav posebnim glasbeno-plesnim spektaklom poskrbeli za nepozabno doživetje na snegu. Dogodek pa ni le priložnost za uživanje v gastronomskih dobrotah, med katerimi bodo na voljo tudi ostrige in najboljši jesetrov kaviar iz apneniških Alp, temveč je tudi odlična priložnost za timbilding kolektivov gostincev in vinarjev. Zato si še posebej želimo, da se dogodka udeležijo tako veliki kot manjši kolektivi v čim večjem številu, saj bodo lahko skupaj brezskrbno uživali prost dan in gradili trajne vezi med seboj.«
Seveda pa Gourmet Cup Ljubljana ne bi bil pravi smučarski dogodek, če ga ne bi zaključili z nepozabno après-ski zabavo na Plaži Krvavec, ki jo bo še dodatno začinil priljubljeni slovenski pevec in kitarist Samuel Lucas.
Gourmet večerja na zajli z Luko Koširjem
V torek, 5. marca, bo v okviru Gourmet Cup Ljubljana potekala posebna različica Gourmet večerja na zajli. Za pravo presenečenje v krvavških gondolah, kar 1.500 m visoko, bodo s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami poskrbeli Jezerškovi, Tomaž Bolka iz Gostilne Krištof in gostujoči chef, eden najbolj talentiranih, ustvarjalnih in zanimivih slovenskih chefov mlade generacije ter prejemnik Michelinove in zelene zvezdice, Luka Košir iz Griča.
Goste kulinaričnega zajlanja bo razvajal s sodobnimi Okusi Ljubljane, in sicer z avtorsko jedjo iz kakovostnih
lokalnih sestavin in svojimi fermenti.
Prihaja kulinarični
vrhunec te zime. Nabrusite brbončice.
Dodatne informacije in nakup vstopnic na www.gourmetcup.si.