Čezmejno povezovanje: Jezeršek gostinstvo od maja 2024 skrbi za kulinariko na gradu Taggenbrunn in za 4-zvednični butični hotel na avstrijskem Koroškem - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Čezmejno povezovanje: Jezeršek gostinstvo od maja 2024 skrbi za kulinariko na gradu Taggenbrunn in za 4-zvednični butični hotel na avstrijskem Koroškem

Čezmejno povezovanje: Jezeršek gostinstvo od maja 2024 skrbi za kulinariko na gradu Taggenbrunn in za 4-zvednični butični hotel na avstrijskem Koroškem

Taggenbrunn, Avstrija, 29. 5. 2024

Taggenbrunn, maj 2024: Družina Riedl, ustanoviteljica svetovno poznanega podjetja za izdelavo ur in nakita Jacques Lemans, se je z namenom izboljšanja gastronomske ponudbe na gradu Taggenbrunn odločila za strateško potezo in k sodelovanju povabila ugledno slovensko gostinsko podjetje, Jezeršek gostinstvo. Poleg gradu so Jezerškovi v upravljanje dobili tudi 4-zvezdični butični hotel, obenem pa bodo skrbeli tudi za organizacijo dogodkov. V središču partnerstva med družinskima podjetjema je skupna zavezanost kakovosti, trajnosti in vizija ustvarjanja nepozabnih kulinaričnih doživetij.

Jezeršek gostinstvo, ki se ponaša z več kot 40-letno tradicijo, v to partnerstvo vstopa z vrhunskim strokovnim znanjem na področju kulinarike, cateringa in organizacije dogodkov, kar je zagotovilo za izjemno kakovostno in trajnostno kulinarično ponudbo. V Sloveniji je blagovna znamka Jezeršek sinonim za kakovost v gastronomiji. Družinsko podjetje, ki upravlja gostilno Dvor Jezeršek (Michelin Selected) in butični hotel ter kulinarično izobraževalno središče Akademijo Jezeršek, upravlja Restavracijo na Blejskem gradu, restavracijo Gostilna na Gradu na Ljubljanskem gradu z Michelinovim priznanjem Bib Gourmand in Pivnico Union. Jezeršek gostinstvo je organiziralo že številne mednarodne dogodke, prevzem upravljanja gostinskih storitev in vodenja dogodkov na gradu Taggenbrunn pa za njih pomeni prvo stalno prisotnost na avstrijskem trgu, kar predstavlja pomemben mejnik pri širjenju podjetja onkraj slovenskih meja. Direktor Martin Jezeršek je izrazil navdušenje nad partnerstvom: "Partnerstvo na Taggenbrunnu je priznanje našemu dosedanjemu delu in vznemirljiva priložnost za uresničitev naše vizije zagotavljanja najvišje kakovosti in trajnostnega razvoja v gastronomiji. Z veseljem pozdravljamo sodelovanje z družino Riedl in nadaljevanje tradicije izjemnih kulinaričnih doživetij in nepozabnih doživetij za naše goste."

Alfred Riedl, ustanovitelj podjetja Jacques Lemans, in njegov sin, generalni direktor Andreas Riedl, menita, da je sodelovanje s podjetjem Jezeršek gostinstvo pomemben korak k temu, da grad Taggenbrunn postane priljubljena izletniška točka. Alfred Riedl, ki je zgodovinski grajski kompleks prenovil in ponovno odprl pred petimi leti, pojasnjuje: "Prepričani smo, da bosta skupno strokovno znanje in ustvarjalnost dveh družinskih podjetij pripomogla k uveljavitvi Taggenbrunna kot vrhunske destinacije za ljubitelje kulinarike in kulture. Poleg tega je selitev restavracije ter kavarne in vinskega bara neposredno v grad strateška odločitev, da bi kar najbolje izkoristili izjemno lokacijo in gostom ponudili čudovit razgled."

Na avstrijskem Koroškem Taggenbrunn ne slovi le kot priljubljena turistična lokacija, temveč tudi kot priznana vinska klet ter kraj za prireditve in praznovanja. Taggenbrunn s svojimi koncerti in razstavami uglednih umetnikov, kot je André Heller, obiskovalce navdušuje z bogato kulturno ponudbo. Gostje se od sedaj naprej lahko razvajajo v novi grajski restavraciji, grajski kavarni in vinskem baru ter prenočijo v butičnem hotelu, ki je prav tako del kompleksa.

O gradu Taggenbrunn

Grad Taggenbrunn je zgodovinski dragulj avstrijske Koroške, ki je zahvaljujoč vrhunskim kulturnim prireditvam in vinu poznan tudi zunaj avstrijskih meja. Posestvo, ki se razprostira na približno 45 hektarjih, je leta 2011 kupila družina Riedl in ga po obsežni prenovi leta 2019 ponovno odprla s 1. Festivalom Taggenbrunn. Zasnovali so tudi vinsko klet Taggenbrunn, ki danes slovi po večkrat nagrajenih vinih. Grad se ponaša z novo restavracijo, prijetno kavarno in vinoteko ter muzejem z razstavo "Zeiträume", ki jo je kuriral André Heller in združuje zgodovinsko in sodobno umetnost. V središču kompleksa je pokrita koncertna dvorana, ki je glavno prizorišče Festivala Taggenbrunn. Pod gradom se nahaja butični hotel s 4 zvezdicami in prostori za najrazličnejše prireditve in praznovanja. Na Gradu Taggenbrunn, ki je v lasti družine Riedl in pod upravljanjem Jezeršek gostinstva, z vrhunsko kulinariko, vinom in pestrim kulturnim dogajanjem vabijo k obisku vse, ki so željni nepozabnih doživetij.

O Jezeršek gostinstvu

Jezeršek gostinstvo je že več kot 40 let sinonim za odličnost v gastronomiji in organizaciji dogodkov. Družinsko podjetje, ki je na področju cateringa in organizacije dogodkov v Sloveniji oralo ledino, deluje v 16 evropskih državah in po svetu ter si prizadeva postati eno od desetih najboljših organizatorjev in ponudnikov vrhunske gostinske ponudbe v Evropi. Letno organizirajo več kot 2500 poslovnih in zasebnih dogodkov ter postavljajo nove standarde v gostinstvu in hotelirstvu. Z velikim poudarkom na inovativnosti in trajnosti zagotavljajo kreativna in odgovorna kulinarična doživetja, ki se gostom vtisnejo v trajni spomin. Poleg Dvora Jezeršek, ki je vključena v Michelinov vodnik (2020-2023), in Akademijo Jezeršek — od leta 2015 uspešno vodijo tudi grajsko restavracijo, kavarno in butično trgovino z medenimi izdelki in spominki na Blejskem gradu. Leta 2019 so v upravljanje prevzeli tudi Pivnico Union v Ljubljani. Od leta 2020 pa uspešno vodijo tudi Gostilno na Ljubljanskem gradu, ki je ena od prejemnic Michelinovega znaka odličnosti, Bib Gourmand.

O blagovni znamki Jacques Lemans

Jacques Lemans je mednarodno priznana blagovna znamka ur in nakita, ki slovi po svoji brezčasni eleganci, inovativni tehnologiji, trajnosti in najvišjih standardih kakovosti. Podjetje, ki ga je pred skoraj 50 leti ustanovil Alfred Riedl v kraju St. Veit an der Glan, je zdaj prisotno v 120 državah. S prihodom njegovega sina Andreasa Riedla na mesto generalnega direktorja je družinsko podjetje uspešno prešlo na naslednjo generacijo. Filozofija podjetja poudarja krepitev regionalnega gospodarstva in uvajanje trajnostnih, inovativnih izdelkov na trg, kar je skupna vizija obeh generacij. Jacques Lemans niso le ure in nakit; znamka je znana tudi po sponzorstvih, dobrodelnosti ter udejstvovanju na številnih dogodkih na področju športa in kulture. Pomemben mejnik za družino Riedl je bila revitalizacija gradu Taggenbrunn, ki je postal kulturna znamenitost v osrčju Koroške. Ta projekt ponazarja njihovo zavezanost k ohranjanju kulturne dediščine in njihov prispevek k prepoznavnosti regije.

Dodatne informacije in fotografije visoke ločljivosti najdete tukaj.

www.taggenbrunn.at 

www.jezersek.si 

www.jacques-lemans.com