Slovenska hiša Pariz 2024 v znamenju slovenske kulinarike, izbranih dobaviteljev in nadobudnih mladih gostincev - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Slovenska hiša Pariz 2024 v znamenju slovenske kulinarike, izbranih dobaviteljev in nadobudnih mladih gostincev

Slovenska hiša Pariz 2024 v znamenju slovenske kulinarike, izbranih dobaviteljev in nadobudnih mladih gostincev

Ljubljanski grad, 13. 6. 2024, 13. 6. 2024

Ljubljana, 13. junij 2024: Po današnjem podpisu pogodbe bo Jezeršek gostinstvo kot uradni ponudnik catering storitev v Slovenski hiši med 26. julijem in 11. avgustom 2024 skupaj z dobavitelji odgovoren za predstavitev slovenske kulinarike in kakovostno izvedbo gostinskih storitev. Jezerškovi ekipi se tokrat pridružujejo štirje finalisti razpisa »Z Jezerški v Slovensko hišo 2024« in Ambasadorka gostoljubja 2024 Klara Šmigoc.


Jezeršek veliki partner Slovenske hiše Pariz 2024

Jezeršek gostinstvo, vodilno gostinsko podjetje z več kot 40-letno tradicijo in izkušnjami na področju gostinstva ter organiziranja nepozabnih kulinaričnih doživetij, je z današnjim podpisom sodelovanja z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez postalo veliki partner Slovenske hiše v Parizu. S tem bo Jezeršek gostinstvo kot uradni ponudnik catering storitev v Slovenski hiši med 26. julijem in 11. avgustom 2024 skupaj z dobavitelji odgovoren za predstavitev slovenske kulinarike.

Foto: Podpis pogodbe med predsednikom OKS – ZŠZ Franjem Bobincem in direktorjem podjetja Jezeršek gostinstvo Martinom Jezerškom | Avtor: Matic Kremžar/Jezeršek gostinstvo

»Veseli me, da smo danes podpisali pogodbo z Jezeršek gostinstvom, ki bo nedvomno poskrbelo za vrhunsko kulinarično izkušnjo v Slovenski hiši. To bo največja slovenska hiša doslej in organizatorji pričakujejo, da se bo dnevno mimo hiše sprehodilo okrog 100.000 obiskovalcev iger. Z Jezeršek gostinstvo smo že večkrat sodelovali. Vem, da so izjemni gostinci in verjamem, da bodo poskrbeli za odlično, predvsem pa pristno slovensko kulinarično doživetje. S pridihom Francije seveda. To, da bodo sladokusci in gurmani v Franciji zadovoljni je pečat Jezeršek gostinstva,« je ob podpisu poudaril predsednik OKS – ZŠZ Franjo Bobinac.

Dobavitelji Slovenske hiše tudi Jezerškovi poslovni partnerji

V Jezeršek gostinstvu nadaljujejo svojo tradicijo sodelovanja na najpomembnejših športnih dogodkih na svetu – olimpijskih igrah. Že leta 1992 so v Albertvillu poskrbeli za kulinarično pogostitev 25 slovenskih športnikov in drugih gostujočih. Leta 2018 je v Slovenski hiši na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu znova zadišalo po slovenskih dobrotah izpod rok Jezerškovih kuharskih mojstrov.

Vloga Jezeršek gostinstva v Slovenski hiši Pariz 2024 je še večja. Poleg izvedbe celostne gostinske ponudbe je njihova naloga tudi načrtovanje dobaviteljev Slovenske hiše v sodelovanju z OKS – ZŠZ. Med njimi so dolgoletni poslovni partnerji Jezeršek gostinstva: Koželj v sodelovanju z izbranimi slovenskimi vinarji, FructalConditusVigrosSteyerArgetaWinterhalterBWT operated by A-VODA, Proprima Menard RA, K-Servis in Kimi.

Direktor Jezeršek gostinstva Martin Jezeršek se je ob podpisu zahvalil vsem, ki bodo skupaj z njimi v Slovenski hiši skrbeli za kakovostno ponudbo in izvedbo storitev: »Ponosni smo, da smo tudi letos partner Slovenske hiše, kjer bomo skupaj z našimi dobavitelji poskrbeli, da bosta vrhunska slovenska kulinarika in kakovostna izvedba navdušili vse, ki bodo med olimpijskimi igrami obiskali Slovensko hišo.«

V Slovenski hiši vrhunska slovenska kulinarika

Slovenska hiša je prostor, v katerem se srečajo okusnost slovenske kuhinje, tradicija in gostoljubnost. Cilj Jezeršek gostinstva je prispevati k edinstveni kulinarični izkušnji vseh gostov, ki bodo bogato kulturno dediščino Slovenije raziskovali prek njenih okusov. »Gostom bomo postregli pravo slovensko 'Južino', ki bo vsebovala suhomesnate dobrote, izbrane sire iz vseslovenskih gričev ter okusne tople jedi, med katerimi ne bodo manjkali idrijski žlikrofi, štruklji, ajdova ričota, piranski brancin, kranjska klobasa, jedi iz ponve, zmagovalne pogače in dobrote iz sladke špajze,« nam pestro kulinarično ponudbo predstavi kuharski mojster Luka Jezeršek. »Seveda pa nismo pozabili niti na prejemnike medalj, saj bomo ob njihovih izjemnih uspehih goste Slovenske hiše postregli z znamenito francosko sladico za slavnostne priložnosti croquembouche,« še doda.

Slovenska hiša bo poleg sprejemom slovenskih dobitnikov kolajn namenjena tudi poslovnim srečanjem in tujim delegacijam. »Veseli nas, da bomo lahko slovensko kulinariko predstavili tudi tujim gostom in tako še dodatno pomagali pri prepoznavnosti Slovenije na svetovnem gastronomskem zemljevidu« razlaga Luka Jezeršek. Jezeršek gostinstvo bo v sodelovanju z najboljšo slovensko kuharsko mojstrico in prejemnico treh Michelinovih zvezdic Ano Roš in njeno ekipo iz Hiše Franko v Slovenski hiši pripravilo prav posebno postreženo kosilo za izbrane goste.

V Parizu 23-članska ekipa #Jezeršekteam

Tokrat bo v Parizu prisotna kar 23-članska ekipa strokovnih sodelavcev Jezeršek gostinstva. Poleg kuharskega in strežnega osebja bodo Jezerškovi s seboj vzeli tudi štiri perspektivne študente, izbrane na razpisu »Z Jezerški v Slovensko hišo 2024«, ki ga izvajajo za promocijo gostinskega poklica med mladimi. Na strokovno-delovno ekskurzijo v Slovensko hišo v Pariz bodo tako odšli Alja Potočar, Eliza Busija, Aljaž Ritmanič in Luc Jan Slapar. »S tem želimo mladim omogočiti nepozabno življenjsko izkušnjo in jim pokazati, da ima tudi delo v gostinstvu in turizmu svoje prednosti, ter tudi mi kot delodajalec in iskalec kadrov prispevati k reševanju problematike na področju zaposlovanja v gostinstvu,« pojasnjuje vodja MICE prodaje v Jezeršek gostinstvu Simon Černe, odgovoren za projekt Slovenska hiša Pariz 2024.

Z Jezerškovimi bo v Pariz odšla tudi Klara Šmigoc, ki jo lahko trenutno spremljamo v kuharskem tekmovanju MasterChef Slovenija. Kot prejemnici laskavega naziva Ambasadorka gostoljubja 2024, ki ga podeljuje Višja šola za gostinstvo in turizem Maribor, so ji Jezerškovi za nagrado podarili odhod v Slovensko hišo.

Ta ekskurzija bo Alji, Elizi, Aljažu, Lucu Janu in Klari omogočila, da se seznanijo z najboljšimi praksami na področju hospitalitija in doživijo organizacijo dogodka na najvišji ravni, kar bo nedvomno neprecenljivo za njihovo nadaljnjo kariero v gostinstvu in turizmu.

Za ogled celotne glaerije iz dogodka kliknite na spodnji gumb.
GALERIJA