Prihaja 9. Gourmet Cup Ljubljana – mladi talenti, vrhunska kulinarika in odlična zabava
Krvavec, 25. 2. 2025
Gourmet Cup Ljubljana, že tradicionalno
smučarsko-kulinarično druženje, bo letos na smučišču Krvavec potekal v
ponedeljek, 3. marca. Na enem mestu se bodo ponovno zbrali znani obrazi
slovenske gostinske scene, vrhunski kuharji, mladi talenti, slovenski vinarji,
lokalni dobavitelji in ljubitelji kulinarike.
Gourmet
Cup Ljubljana, ki že deveto leto združuje strast do kulinarike
in športa, bo tudi letos postregel z nepozabnimi doživetji. Med 3. in 4.
marcem bo Krvavec znova gostil kuharske mojstre, priznane vinarje,
mlade talente in strastne smučarje. Dogodek, ki ga organizira podjetje Jezeršek
gostinstvo v partnerstvu s Turizmom Ljubljana, RTC Krvavec in Koželjem, Hišo dobrih vin, ne ponuja le vrhunske kulinarične izkušnje na snegu,
temveč ima tudi pomembno poslanstvo – promocijo in dvig ugleda gostinskega
poklica med mladimi. Obenem dogodek predstavlja izjemno priložnost za
timbilding gostinskih kolektivov ter vzpostavljanje novih poslovnih povezav.
Mag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana, izpostavlja:»Gourmet Cup Ljubljana pomembno prispeva k promociji kulinarike ter
ugledu in priljubljenosti gostinskega poklica, še posebej med mladimi. Veseli
nas, da se dogodku pridružuje vse več gostinskih šol, da lahko mlade v
dinamičnem okolju v družbi vrhunskih chefov navdušujemo nad gostinskim
poklicem. Gastronomija je eden od stebrov nadaljnjega razvoja turizma in
postaja vse pomembnejši motiv gostov za obisk prestolnice in širše regije. Za
ohranjanje in nadgradnjo tega trenda bodo ključni prav inovativni mladi
talenti, ki bodo s svojo ustvarjalnostjo in znanjem skrbeli, da se odličen glas
naše kulinarike širi še naprej. Za to bo poskrbela tudi čisto sveža številka
revije Gourmet Ljubljana, ki prinaša navdihujoče zgodbe naše kulinarične
dediščine in sodobnih trendov.«
Okusen Gourmet zajtrk in napet boj za Colmar Gourmet pokal
Glavni dogodek se bo pričel v ponedeljek, 3. marca, ko bo Krvavec postal središče kulinarično-smučarskega dogajanja. Dan se bo začel z žrebom
štartnih številk in Gourmet zajtrkom, kjer bodo udeleženci lahko okusili
tudi pristni Ljubljanski zajtrk ter originalno Pohorsko šunko Filipa Flisarja.
Sledil bo adrenalinski vrhunec – smučarska tekma za Colmar Gourmet pokal, kjer se bodo tekmovalci pomerili v šestih kategorijah za
bogate nagrade. RTC Krvavec bo najhitrejšemu tekmovalcu podaril nepozabno
poletno doživetje na Krvavcu, najboljši v kategoriji gostinci skupno bo
prejel enoletni najem profesionalnega pomivalnega stroja (Winterhalter) ter komplet BWT za filtracijo in pripravo vode za ledomat in kavomat (Pulito Solutions) v kategoriji gostinci moški in kategoriji gostinke ženske. Najboljši
trije v vseh šestih kategorijah bodo prejeli tudi prestižne ure blagovne znamke Jaques Lemans, ki jih podarja priznana avstrijska družina Riedl – slednji
so lani Jezerškovim zaupali upravljanje grajske
restavracije in kavarne ter štirizvezdičnega hotela na posestvu Taggenbrunn v
Avstriji.
Ker dogodek spodbuja predvsem druženje in užitek na snegu, bodo
organizatorji v sodelovanju z Elan letos prvič nagradili tudi tiste, ki smučanje doživljajo kot užitek, ne le kot tekmo s časom. Novost
letošnjega dogodka je, da bodo tisti z najboljšim sredinskim časom nagrajeni z vrhunskimi smučmi Elan.
Mladi kuharski talenti in zvezda večera Alya
Gourmet na snegu bo postregel z izjemnimi mojstrovinami mladih
talentov devetih slovenskih gostinskih šol, ki bodo ustvarjali pod budnim
očesom priznanih kuharskih mentorjev. Med njimi ŠC Velenje z mentorjem Boštjanom
Volkom (Oštarija Volk), SIC Radovljica z Davorjem Družincem (Društvo
kuharjev in slaščičarjev Slovenije), SŠGT Maribor s Sebastjanom Plevčakom (Restavracija Sedem), SŠGT Radenci z Boštjanom Lačnom (Restavracija
Kodila), VSŠ Bled s Simonom Bertoncljem (Restavracija Julijana), VSGT
Maribor z Markom Pavčnikom (Restavracija Pavus), SŠ IZOLA s Filipom
Matjažem (Restavracija COB), ŠC Slovenske Konjice-Zreče z Andrejem
Smogavcem (Sparagus), BIC Ljubljana z Galom Mavretičem (Georgie
bistro).
Dogajanje bodo obogatila skrbno izbrana slovenska in tuja vina, penine in
šampanjci iz ponudbe Koželj, Hiša dobrih vin. Gostje bodo lahko uživali
v izjemnih okusih znamk Louis Roederer, Medot, Monterosso, Puklavec Family
Wines, Radgonske gorice, Albiana in Klet Krško. Za dodatno osvežitev bodo na
voljo smučarsko obarvani koktajli in sladoledi Algida.
Nepozaben dan na snegu bo zaokrožila après-ski zabava na Plaži
Krvavec, kjer bo za energično vzdušje poskrbela priljubljena pevka Alya.
Gourmet večerja na zajli – nepozaben zaključek z Igorjem Jagodicem
Za vrhunec gurmanskega doživetja bo v torek, 4. marca, poskrbela Gourmet
večerja na zajli, ki bo goste dobesedno in kulinarično ponesla v višave. Michelinov chef Igor Jagodic (Restavracija Strelec) bo pripravil mojstrsko večerjo, v
kateri se prepletajo sodobni in tradicionalni Okusi Ljubljane. Kot
mojster kuharskih tehnik in prepoznaven inovator s svojim edinstvenim slogom –
igro barv, tekstur in premišljenih kombinacij – bo sodobne Okuse Ljubljane
nadgradil z elementi meščanske kulinarične tradicije ter ustvaril nepozabno
doživetje na zajli.
Sladko piko na i bo dodal Tomaž Bolka (Gostilna Krištof), ki bo ob
spremljavi folklore pričaral pristno domače vzdušje v koči Sonček na Krvavcu.
Prihaja
kulinarični vrhunec te zime. Nabrusite brbončice.
Dodatne informacije in nakup vstopnic na www.gourmetcup.si.
Fotografije
preteklih dogodkov Gourmet Cup Ljubljana so na voljo tukaj.
Zahtevek za akreditacijo za Gourmet Cup Ljubljana lahko
oddate prek obrazca na spletni strani www.gourmetcup.si, najpozneje do ponedeljka, 24.
februarja.