Zaživel Alpe-Adria Wine Festival & Clubbing – zgodba o uspehu, povezovanju in izjemnih vinih - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Zaživel Alpe-Adria Wine Festival & Clubbing – zgodba o uspehu, povezovanju in izjemnih vinih

Zaživel Alpe-Adria Wine Festival & Clubbing – zgodba o uspehu, povezovanju in izjemnih vinih

Taggenbrunn, Avstrija, 20. 10. 2025

Premierna izvedba Alpe-Adria Wine Festival & Clubbing je presegla vsa pričakovanja in že ob svojem prvem letu postavila nove standarde vinskih dogodkov v regiji. V idiličnem okolju gradu Taggenbrunn se je zbralo več kot 600 obiskovalcev – med njimi številni gostinci, vinarji, sommelierji, poslovni partnerji in ljubitelji vina, ki so skupaj soustvarili edinstveno doživetje, polno okusov, navdiha in novih povezav.

Posel in vino

Sočasno s festivalom se je odvil tudi ekskluzivni poslovni dogodek, namenjen članom uglednih gospodarskih organizacij iz Slovenije in Avstrije.

Druženje se je pričelo s predstavitvijo posestva Taggenbrunn, kjer za gostinsko ponudbo od maja 2024 uspešno skrbi podjetje Jezeršek gostinstvo, in zgodbe o plodnem sodelovanju z lastniki posestva, družino Riedl. Prav po zaslugi slednjih je Taggenbrunn v zadnjih letih postal pomembno prizorišče kulinaričnega, kulturnega in poslovnega povezovanja v regiji Alpe-Adria. Poseben poudarek v pogovoru je bil namenjen poti, po kateri je slovensko podjetje Jezeršek gostinstvo uspelo uveljaviti svojo vizijo na avstrijskem trgu, ter prihodnosti čezmejnega sodelovanja.

O pomenu tovrstnega povezovanja je spregovorila tudi Vesna Nikolić Hodnik iz Koroške gospodarske zbornice (WKK), ki je predstavila posebnosti Avstrijske gospodarske zbornice (WKÖ), projekt NAAN – New Alpe Adria Network ter gospodarsko območje AREASÜD, ki ga bo zaznamovala nova železniška povezava Koralm, katere odprtje je napovedano za 14. december 2025.

V zaključku poslovnega dela so sogovorniki poudarili, da sodelovanje med avstrijsko Koroško in Slovenijo prinaša izjemne priložnosti za obe strani – le bolje se moramo povezati in spoznati.

Dogodek se je nadaljeval v sproščenem festivalskem vzdušju, kjer so se udeleženci ob kozarcu vina povezovali in izmenjevali ideje o prihodnjih priložnostih v prostoru Alpe-Adria.

32 izbranih vinarjev in skoraj 100 vinskih vzorcev

Ta dan je bil v znamenju vina. Na Alpe-Adria Wine Festival & Clubbing se je predstavilo 32 vrhunskih vinarjev iz avstrijske Koroške, drugih avstrijskih regij, Slovenije in Italije, ki so skupaj ponudili skoraj 100 različnih vinskih vzorcev – od svežih belih in elegantnih rdečih do penečih posebnosti.

Poleg vinarjev so obiskovalce razvajali tudi izbrani ponudniki – med njimi Kärntnermilch z razkošno sirno pogostitvijo, Fonda in Piranske soline, ki so predstavili prefinjeno kombinacijo brancina in solnega cveta, Steakbauer in Blatnik z vrhunskim tatarskim biftkom ter Oster Rob, ki je navdušil s prikazom japonskih nožev najvišje kakovosti. Za pravi kulinarični performans je poskrbel suši mojster Ernest Barać, ki je pred obiskovalci izvedel atraktiven Tuna Ritual – razkosal 20-kilogramsko tuno, katere najžlahtnejše dele je postregel  v skrbno izbranih kombinacijah okusov, poudarjenih s svežino in teksturo morskih sestavin.

Navdušujoč spremljevalni vinski program

V sklopu festivala so se zvrstila številna doživetja, ki so obiskovalcem ponudila vpogled v bogastvo vinorodne regije Alpe-Adria. Med njimi Masterclass pod vodstvom sommelierke Ingrid Bachler, kjer so udeleženci okušali izbrana vina iz avstrijske Koroške, Slovenije in Furlanije, ki so razkrivala raznolikost in značaj regij. Posebno pozornost je pritegnil tudi Taggenbrunn Wine Experience – senzorično doživetje, pri katerem so obiskovalci primerjali vina Taggenbrunn, zaupali svojim čutom in intuiciji ter doživeli popolno 360-stopinjsko izkušnjo z umetniško instalacijo Wine 360°.

Čaroben utrip glasbe med vinogradi

Za čaroben glasbeni utrip popoldneva je na grajski terasi – eni najlepših v regiji – poskrbela Emely Myles & Band. S svojo energično izvedbo in karizmo je finalistka oddajeThe Voice of Germany s prepletom soula, popa in jazza ustvarila vzdušje, ki je navdušilo vse generacije obiskovalcev. Večer se je nadaljeval s clubbingom v prečudoviti grajski koncertni dvorani, kjer je DJ Rinabro s sodobnimi ritmi ustvaril pravo klubsko atmosfero.

Vinsko-kulinarični dan se je zaključil z energijo, nasmehi in plesom – v duhu prijateljstva, sodelovanja in novih poznanstev.

Uspeh, ki napoveduje tradicijo

Za festivalom stoji uspešno slovensko gostinsko podjetje Jezeršek gostinstvo, ki se v zadnjem obdobju vse bolj uveljavlja tudi v mednarodnem prostoru, v sodelovanju z ekskluzivnim medijskim partnerjem Kleine Zeitung ter partnerji Transgourmet, Koželj Wines, Jacques Lemans, Antenne Kärnten in Kärnten Card.

Izjemen odziv obiskovalcev, partnerjev, vinarjev in razstavljavcev potrjuje, da je festival zadel pravo ravnovesje med poslovnim povezovanjem, kulturo vina in sodobnim družabnim doživetjem.
Zato lahko že danes z gotovostjo rečemo – Alpe-Adria Wine Festival & Clubbing se bo prihodnje leto vrnil!


Utrinke nepozabnega dogajanja si lahko ogledate v fotogaleriji.

Fotogalerija


Več informacij in e-katalog vinarjev ter razstavljavcev: www.taggenbrunn.at/alpe-adria-winefestival