SI
Show menu

NOVICE

Sora pri Medvodah, 3. 6. 2022

Ambasadorju gostoljubja brezplačna šolnina za novi mednarodni program Hospitality Management Jezeršek Academia

V inovativnem in družbeno odgovornem družinskem podjetju Jezeršek gostinstvo, ki že več kot 40 let uspešno deluje na področju gostinstva in organiziranja pogostitev, želijo z različnimi priložnostmi za mlade pripomoči k dvigu ugleda gostinskega poklica.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 11. 4. 2022

Jezerškove velikonočne dobrote na vaši mizi

Velika noč nas bo letos obiskala nekoliko kasneje, pa nič zato, saj bodo temperature veliko bolj pomladne. Zato bodo tokratni velikonočni prazniki kot nalašč za prijetno druženje z najdražjimi ter ohranjanje tradicionalnih šeg in navad, kot so barvanje velikonočnih jajc, trkljanje ali valinčanje pirhov, sekanje pirhov ali druge priljubljene velikonočne igre.
Preberi več
Krvavec, 16. 3. 2022

Gourmet Cup Ljubljana poskrbel za nepozabno kulinarično razvajanje na snegu

V ponedeljek, 14. marca, je na Krvavcu potekal že šesti Gourmet Cup Ljubljana. Smučarsko-kulinaričnega druženja so se udeležili številni znani kuharski mojstri in vinarji, gostinci in dobavitelji ter ljubitelji kulinarike. Letos so za razvajanje na snegu poskrbeli mladi talenti – dijaki in študentje kar sedmih gostinskih šol, prepuščeni kreativnemu kulinaričnemu ustvarjanju pod budnim očesom priznanih kuharskih mojstrov. Na stopničkah za Gourmet pokal so stali številni znani obrazi.
Preberi več
Sora, 3. 3. 2022

Gourmet Cup Ljubljana se vrača na Krvavec

14. marca se po enoletnem premoru na Krvavec vrača težko pričakovano smučarsko-kulinarično druženje, Gourmet Cup Ljubljana, na katerem se bodo znova zbrali obrazi slovenske gostinske scene. Med njimi bodo vrhunski kuharski mojstri, mladi talenti, slovenski vinarji in lokalni dobavitelji, kulinarični novinarji ter ljubitelji kulinarike po srcu in duši.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 16. 12. 2021

Praznični december: gurmansko razvajanje za božič in silvestrovo

Za mnoge najlepši čas v letu – praznični december. To je čarobni čas praznovanja. Čas obdarovanja in čas kovanja novih načrtov za leto, ki je pred nami. Čas, ki nagovarja k iskanju notranjega miru in čas, ko se za mizo zberemo v družbi svojih najdražjih. Pa vi? Že veste, s kom in kje boste preživeli božični večer in silvestrovo? Tudi za letošnje praznike vam bomo Jezerški priskočili na pomoč. Za čarobni božič s sveže pečenimi poticami po receptu mame Sonje, za pravljično silvestrsko večerjo v ambientu grajskih zidov, z vrhunskim tatarskim biftkom iz prvovrstnega slovenskega mesa in pestro ponudbo prazničnih jedi. Naj bodo letošnji prazniki nepozabni. #JezeršekTeam
Preberi več
Sora pri Medvodah, 25. 11. 2021

Jezerškova novoletna stojnica: H kralju po šmorn in kulinarično darilo

Veseli december se bliža s polno paro, mesta se bodo odela v praznične luči in po ulicah bo zadišalo po prazničnih dobrotah in kuhanem vinu. Potem ko se je za nekaj časa poslovila Odprta kuhna, se naš Kralj šmorna po krajšem premoru s svojo ekipo seli na ljubko Jezerškovo novoletno stojnico na Cankarjevem nabrežju. Tako bodo ljubljanske ulice vse tja do začetka januarja ponovno dišale po najboljšem Jezerškovem šmornu, ki se odlično prileže h kozarčku kuhanega vina ali božičnega čaja. Tako kot vsako leto so vam na voljo tudi konzervirana kulinarična darila za kulinarične delavnice na Akademiji Jezeršek, s katerimi boste lahko razveselili svoje najbližje.
Preberi več
Dvor Jezeršek, 9. 9. 2021

O izzivih in priložnostih uvajanja lokalne ribje prehrane na območju LAS Gorenjska košarica

V sodelovanju z regionalno razvojno agencijo Gorenjske – BSC, d.o.o., Kranj in ostalimi partnerji smo v okviru projekta GORENJSKE RIBE, ki se izvaja v okviru LAS Gorenjska košarica, izvedli zaključni promocijski dogodek s predstavitvijo projekta, okroglo mizo in degustacijo v projektu oblikovanih ribjih jedi. Posveta sta se udeležili predstavnici Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, vodja oddelka za sodelovanje, lokalni razvoj in ribištvo mag. Katarina Krek Hudoklin ter ga. Tadeja Prilesnik.
Preberi več
Dvor Jezeršek, 2. 6. 2021

»GORENJSKE RIBE« Ribje jedi na družinskem krožniku – priprava ribjih jedi na žaru

V okviru promocijskega dogodka projekta LAS Gorenjska košarica GORENJSKE RIBE, ki se je na Dvoru Jezeršek odvijal v soboto, 28. maja, smo izvedli zadnjo v nizu delavnic Kuharska doživetja z ribami, ki so bile del promocijsko izobraževalnega in ozaveščevalnega programa. Dogodek smo organizirali v sodelovanju z BSC, d.o.o., Kranj.
Preberi več
Sora, 12. 5. 2021

Poročni trendi 2021

Nova poročna sezona v letu 2021 prinaša tudi nove poročne trende. Kako bodo izgledale poroke v novem letu?
Preberi več
Dvor Jezeršek, 21. 4. 2021

»GORENJSKE RIBE«, za nami je niz delavnic KUHARSKA DOŽIVETJA Z RIBAMI

Projekt Gorenjske ribe, ki je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, smo v aprilu nadaljevali z nizom kulinaričnih delavnic, ki so del promocijsko-izobraževalnega in ozaveščevalnega programa. Pod enotnim sloganom KUHARSKA DOŽIVETJA Z RIBAMI so bile izvedene štiri delavnice, namenjene izbranim ciljnim skupinam. Dogodke smo organizirali skupaj s partnerji projekta in kuharskim mojstrom Lukom Jezerškom, ki je poskrbel za brezhibno izvedbo.
Preberi več