NOVICE - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

NOVICE

Sora pri Medvodah, 28. 3. 2018

Dvor Jezeršek znova med najboljšimi restavracijami v Sloveniji

Potem ko je bila Slovenija v začetku leta po zaslugi najboljše kuharske mojstrice na svetu uvrščena na kulinarični zemljevid sveta in se celo poteguje za laskavi naslov Evropske gastronomske prestolnice leta 2021, je v sklopu tekmovanja za nagrado The Slovenia Restaurant Awards 2018 potekala še slavnostna razglasitev najboljših restavracij v Sloveniji. 27. marca 2018 so na Fužinskem gradu v Ljubljani razglasili in podelili priznanja regijskim in nacionalnim finalistom ter zmagovalcem.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 28. 3. 2018

Tradicionalne velikonočne jedi

Bližajo se velikonočni prazniki, ko bodo naše domove s svojim obiskom in prešerno voljo napolnili sorodniki in prijatelji, mize pa se bodo šibile pod težo velikonočnih dobrot, med katerimi ne bodo manjkali pisani pirhi, velikonočna šunka, hren in potica. Lahko pa na velikonočni jedilnik dodate tudi kakšno bolj tradicionalno jed, na katero smo v današnjih dneh že nekoliko pozabili.
Preberi več
Cerklje na Gorenjskem, 2. 3. 2018

Izza pulta: Enostavno zabavno z Luko Capudrom

Na Akademijo Jezeršek je zima prinesla še enega simpatičnega mladeniča, ki bo z vami z veseljem delil svoje kulinarično znanje. Tokrat vam v rubriki Izza pulta predstavljamo mladega kuharja Luka, ki na Dvoru Jezeršek razveseljuje goste z odličnimi domačimi kulinaričnimi poslasticami.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 21. 2. 2018

Iz zakulisja: Šport in kulinarika, z roko v roki

Športni dogodki niso le priložnost za sprostitev, temveč mnogo več – številni poslovneži tako v tujini kot v Sloveniji ugotavljajo, da so na primer nogometne tekme odlična priložnost za sklepanje poslov, povabilo poslovnih partnerjev na tekmo pa pogosto nadomesti poslovni sestanek v pisarni ali poslovno kosilo.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 16. 2. 2018

Goveja juha, žganci in potica v Slovenski hiši v Pjongčangu

Medtem ko številni Slovenci in Slovenke trepetajo za naše športnike na olimpijskih igrah v Pjongčangu, ekipa Jezeršek gostinstva skupaj z zmagovalcem razpisa »Z Jezerški v Slovensko hišo 2018«, študentom Gregorjem Potočnikom, v Slovenski hiši skrbi za vrhunske domače dobrote.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 16. 2. 2018

Zmagovalec razpisa »Z Jezerški v Slovensko hišo 2018« – Gregor Potočnik

Gregor Potočnik je študent Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled, smer kuhinja in strežba, kjer ga do konca študija čaka le še diploma. Kot strastnemu rekreativnemu športniku in članu slovenske mladinske kuharske reprezentance mu ni bilo treba dvakrat razmisliti, ali bi se prijavil na razpis »Z Jezerški v Slovensko hišo 2018«, na katerega se je prijavilo skoraj 50 študentov gostinstva in turizma iz vse Slovenije. Da je strogo komisijo prepričal ravno on, je bila na koncu odločilna njegovo strast in predanost gostinskemu poklicu. Tako se je z razpisom začela tudi Gregorjeva olimpijska zgodba. V začetku tega tedna se je pridružil naši ekipi v Slovenski hiši, ki je osrednje stičišče vsega, kar je povezano s Slovenijo v času Olimpijskih iger v Pjongčangu. Da bodo gostje vedno dobro postreženi, da bodo izkusili slovensko kulinariko in gostoljubnost, bodo poskrbeli tudi Gregor in naša ekipa.
Preberi več
Cerklje na Gorenjskem, 12. 2. 2018

Izza pulta: Federico Ercoli - La cucina italiana

Tokrat boste prišli na račun vsi ljubitelji preprostih sestavin in omamnih okusov italijanske kuhinje. Na Akademijo Jezeršek prihaja svež veter in to direktno iz Italije. Ekipi Akademije Jezeršek se s februarjem pridružuje simpatični novinar Federico Ercoli, ki svoje strasti do kuhanja ne skriva, zato nas ne čudi da je bil prvi termin njegove delavnice La Cucina Itaina v hipu razprodan. Več o Simpatičnem Italijanu, ki spretno združuje strast do novinarstva in kuhinje si preberite v spodnjem intervjuju.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 2. 2. 2018

Gourmet Cup Ljubljana: Slovenija ima potencial, avtentičnost je na prvem mestu

Ljubljana, 31. januar 2018 – Da je za velik uspeh treba hoditi po robu, se poleg Ane Roš vedno bolj zavedajo vsi, ki so bili del štiridnevnega Gourmet Cupa Ljubljana. Dogodek je gostil mnoge slovenske in tuje TOP chefe, kulinarične kritike, pisce in strokovnjake, ki so z zanimanjem opazovali, okušali in poslušali vse, kar lahko Slovenija ponudi na področju kulinarike. Sodeč po njihovih odzivih ima Slovenija velik potencial za razvoj v prepoznavno kulinarično destinacijo.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 12. 1. 2018

Gourmet Cup Ljubljana: Prihajajo zveneča imena kulinaričnega sveta

Letošnji 4-dnevni program Gourmet Cupa Ljubljana, ki se bo odvijal od 27. do 30. januarja 2018, bodo zaznamovala številna zveneča imena kulinaričnega sveta. Pa ne samo slovenska, kot je Ana Roš in številni drugi TOP Chefi, prihaja namreč tudi avstrijska vzhajajoča zvezda Philip Rachinger, ki prepričljivo osvaja svetovno kuharsko javnost, pa Michelinovi Chefi, kuharski kritiki in naslednik »kuharskega imperija Marchesi«, slovitega kuharskega mojstra Gualtiera Marchesija, ki je prvi v Italiji pridobil tri Michelinove zvezdice.
Preberi več
Cerklje na Gorenjskem, 8. 1. 2018

Izza pulta: Nataša Arčnik Šurlan, naj zadiši po slastnih pitah

Dobra novica za vse ljubitelje slastnih pit vseh oblik in velikosti: na Akademijo Jezeršek se vrača priljubljena delavnica, tokrat pod taktirko Nataše Arčnik Šurlan, ki verjame v ravnovesje in moč dobrih sestavin, ki so njena glavna inspiracija pri ustvarjanju slastnih jedi.
Preberi več