SI
Show menu

NOVICE

Sora pri Medvodah, 5. 10. 2017

Podpiramo ROZA OKTOBER!

ROZA OKTOBER je mesec boja proti raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah v Sloveniji. Z namenom osveščanja o raku na dojkah in pomenu zdrave prehrane spodbujamo k uživanju svežih šampinjonov, ki so jeseni še posebej okusna dopolnitev zdravega jedilnika. Tako v naši gostilni Dvor Jezeršek in Restavraciji blejski grad najdete jed s svežimi šampinjoni. Pridite, naročite jed s šampinjoni in podprite akcijo tudi vi!
Preberi več
Sora pri Medvodah, 28. 9. 2017

Dinner in the Sky: nekateri so uživali, drugi trepetali

Popularizacijo kulinarike vedno bolj spremljajo nenavadne ideje. Ena izmed takšnih je zagotovo Dinner in the Sky, ki se je letos 50 metrov nad Ljubljano zvrstila že tretje leto zapored. Kljub vrtoglavi višini pa je bilo vredno premagati strah.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 26. 9. 2017

Po letu se zabava pozna. Poskrbite za nepozabno prednovoletno srečanje zaposlenih!

Samo še 3 mesece nas loči do konca leta, zato se v večini podjetij po hodnikih že šušlja o težko pričakovani službeni zabavi. Prednovoletna zabava - za nekatere blagoslov, za druge prekletstvo, za nas, ponudnika gostinskih storitev, pa izziv, kako vam pripraviti praznično obarvano kulinarično razvajanje. Vas zanima, kako pri organizaciji prednovoletne zabave ali poslovnega dogodka dobiti kar največ za svoj denar in pri tem ustvariti nepozaben spomin in dober vtis? Preberite nasvete.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 23. 9. 2017

Plastični lončki in Bobi palčke so OUT

Zgolj prisotnost na sejmih že dolgo časa ni več dovolj. Ali veste, da imate na voljo natanko 3 sekunde časa, da prepričate obiskovalce v mimohodu? In vsak, ki gre mimo, je izgubljen. Človeka je treba privabiti in presenetiti. Zaupamo vam, kako! Pomembna je prezentacija! Plastični lončki in Bobi palčke so že dolgo časa OUT. Na podlagi dolgoletnih izkušenj in smo razvili nov koncept sejemske kulinarike. Preverite, kako lahko nadgradite svoj sejemski nastop in premagate konkurenco.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 12. 9. 2017

Izza pulta: Matej Stipanič, mojster gurmanskih burgerjev

Če ste ljubitelj burgerjev, potem ste verjetno že slišali za Mateja Stipaniča, ki zase pravi, da je ljubitelj vsega, kar pride z žara. Je kulinarični samouk in lačen novega znanja ter avtor kulinaričnega bloga Custom Grill, ki je namenjen vsem ljubiteljem dima in dobrot z žara.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 8. 9. 2017

Luka Jezeršek in Darko Klemen obljubljata pravo fantazijo okusov 50 metrov nad tlemi

Na Dinner in the Sky, ki bo letos že tretjič v centru Ljubljane, bosta za fantazijo okusov v kuharskem tandemu poskrbela Luka Jezeršek in Darko Klemen. Slednji kljub strahu pred višino obljublja eno najbolj norih, okusnih in nepozabnih doživetij.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 7. 9. 2017

Goveji golaž po Jezerškovo

Znate skuhati pravi golaž? Če želite, da bo golaž res takšen kot mora biti, ga je treba kuhati dolgo, počasi in z užitkom. Zagotovo pa je najboljši, če ga skuhamo v kotličku nad odprtim ognjem, kot to počne Luka Jezeršek.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 6. 9. 2017

Zakaj Luka stiska v prsih in kako se bo Darko spopadel s svojim strahom pred višino

Že ptički čivkajo, da se letos med 23. in 27. septembrom v Ljubljano ponovno vrača Dinner in the Sky. Pa ne samo to. Tudi to, da se bo Luku Jezeršku 50 metrov nad tlemi pridružil Darko Klemen, zmagovalec šova MasterChef Slovenije 2016. Obljubljata namreč eno najbolj norih, okusnih in nepozabnih doživetij. Zakaj Luka stiska v prsih in kako se bo Darko spopadel s svojim strahom pred višino, si lahko prebere v intervjuju.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 16. 8. 2017

Zadnji usodni DA v Hiši kulinariki Jezeršek

V Hiši kulinarike Jezeršek, ki je vse od leta 1996 veljala kot sinonim za catering, pod njeno streho pa se je v naslednjih dvajsetih letih zvrstila obilica pomembnih dogodkov, se je pretekli vikend še zadnjič odvila poroka. To je bil hkrati tudi zadnji dogodek za širšo javnost, ki se je odvijal v hiši, za katero lahko še danes trdimo, da je izraz ponosa in kakovosti. Preberite, zakaj sta simpatična Katja in Klemen za svojo poročno lokacijo izbrala prav Hišo kulinarike in kakšni so njuni vtisi.
Preberi več
Dvor Jezeršek, 9. 8. 2017, 9. 8. 2017

Izza pulta: Nataša Đurić, ko zadiši po domačem kruhu

Nataša Đurić, geodetinja oz. raziskovalka na ZRC SAZU, se je ljubiteljsko začela ukvarjati s pripravo in peko kislega testa leta 2011 zaradi črevesnih težav. Danes njen blog z naslovom Zapečenega kruha se največ pojé sicer malce počiva, sama nikakor: z angleško različico My daily sourdough bread se je leta 2015 uvrstila med finaliste blogov nagrade Saveur, začela snemati videe, bila povabljena na izvedbo delavnice v Londonu, in še in še uspehov bi lahko naštela.
Preberi več