SI
Show menu

NOVICE

Bled, 26. 7. 2017

Restavracija z najlepšim razgledom priljubljena med blogerji

Kako pomembni so trenutki, ujeti v fotografije, se zagotovo zavedajo blogerji, ki vsak dan svoje sledilce osvajajo z dih jemajočimi fotografijami. Restavracija Blejski grad, ki se ponaša z najlepšim razgledom daleč naokoli, je v zadnjem času vedno bolj priljubljena destinacija tako domačih kot tudi tujih blogerjev.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 25. 7. 2017

Gurmanska izkušnja 50 m nad tlemi očarala tudi Princa Alberta II

Svetovna uspešnica – Dinner in the Sky, ki je poznana v več kot 40 državah po vsem svetu in zadnjih nekaj let razvaja ljubitelje kulinarike v največjih prestolnicah, med njimi tudi Princa Alberta II, se septembra ponovno vrača v Ljubljano.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 20. 7. 2017

Iz zakulisja: Tako preprosto, pa vseeno elegantno

So priložnosti, ko želimo ustvariti nepozaben spomin in dober vtis. Ne glede na to, ali so vaši gostje poslovni partnerji ali najbližji družinski člani, je naša naloga, da vam pomagamo izbrati in pripraviti le najboljše. Pri tem velikokrat iščemo rešitve, kako pripraviti nekaj posebnega, vendar sta preprostost in eleganca največkrat sinonim za nepozaben dogodek. Prepričajte se! Naši gostje so bili navdušeni.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 16. 6. 2017

Teden nezavržene hrane spodbudil več kot poldrugi milijon ljudi k zmanjševanju količine zavržene hrane

Aktivnosti Tedna nezavržene hrane, ki je letos potekal prvič, so odmevale po vsem svetu. Samo v Sloveniji so dosegle več kot poldrugi milijon ljudi, kar vliva upanje, da lahko ob podpori celotnega prebivalstva spremenimo svoje navade in zmanjšamo količino zavržene hrane. Pobudo za zmanjšanje količine zavržene hrane Teden nezavržene hrane je sprožil priljubljeni kuharski mojster Luka Jezeršek. Z njo je navdušil tudi blagovno znamko Grundig, ki je podprla projekt in pripeljala kuharskega mojstra Massima Botturo, lastnika najboljše restavracije na svetu leta 2016.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 14. 6. 2017

Pobuda Teden nezavržene hrane je dosegla množičen odziv

Pobuda za zmanjšanje količine zavržene hrane Teden nezavržene hrane, ki jo je sprožil priljubljen chef Luka Jezeršek in podprl chef najboljše restavracije na svetu v letu 2016, sloviti Massimo Bottura, je odmevala ne samo po vsej državi, pač pa tudi po svetu.
Preberi več
Dvor Jezeršek, 13. 6. 2017

Izza pulta: Tereza Poljanič, zdrav duh v zdravem telesu

Z veseljem naznanjamo, da se je Akademiji Jezeršek pridružila Tereza Poljanič, strokovnjakinja za zdravo prehrano, voditeljica lastne kuharske oddaje in ponosna avtorica kuharske knjige "Zdravo, Tereza!" Na Akademiji Jezeršek pripravlja prav posebno kulinarično delavnico, ki bo posvečena fermentaciji, kjer boste telo nahranili s prijaznimi bakterijami in poskrbeli za vaš imunski sistem. Z njo smo se pogovarjali o njeni kulinarični poti in načrtih.
Preberi več
Ljubljana, 6. 6. 2017

Jezerškov šmorn je šel za med

Luka Jezeršek in ljudska kuhinja Pod strehco v boju proti zavžreni hrani Vse bolj priljubljeno in poznano ljudsko kuhinjo Pod strehco, na Zaloški v Ljubljani, je v teh dneh obiskal Luka Jezeršek, še en izmed vidnejših kuharskih mojstrov pri nas, veliki večini bolj poznan kot sodnik iz oddaje MasterChef Slovenija.
Preberi več
Bled, 2. 6. 2017

11. Srednjeveški dnevi na Blejskem gradu

Če še ne veste, kaj boste počeli ta vikend, potem imamo idejo za vas! Pridite na Blejski grad, saj bodo na sporedu Srednjeveški dnevi. Obeta se zelo pester program s koncerti, srednjeveškimi plesi, mečevanjem, lutkovno predstavo za otroke in druženjem z grofi. Pa tudi v Restavraciji bomo pripravili nekaj posebnega za vas.
Preberi več
Ljubljana, 26. 5. 2017

Vrhunski kuharski mojstri opozorili na problem zavržene hrane

Kar tretjina pridelane hrane konča v smeteh. Medtem ko je marsikje na svetu še vedno prisotna lakota in si tudi pri nas nekateri težko privoščijo osnovna živila, samo v Sloveniji vsako leto zavržemo 72 kilogramov hrane na prebivalca. Na ta problem sodobne družbe javno opozarja pobuda Teden nezavržene hrane, ki želi pokazati, da lahko že v enem tednu občutno zmanjšamo količino zavržene hrane ter si ustvarimo navade, ki bodo številke zmanjšale tudi na dolgi rok. Ob tej priložnosti je otvoritev Tedna nezavržene hrane na Pogačarjevem trgu kot slavnostni gost obiskal najboljši kuharski mojster v Evropi, Massimo Bottura.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 25. 5. 2017

Podpira me tudi Massimo Bottura

Pred nami je Teden nezavržene hrane. Iniciativo, ki je nastala na pobudo Luka Jezerška in njegovih podobno mislečih kolegov, podpira tudi najboljši evropski kuhar, Massimo Bottura. Skupaj nas bodo ozavestili in nam prikazali, kako lahko zmanjšamo količino odpadne hrane. Luka smo prosili, da nam predstavi projekt Teden nezavržene hrane.
Preberi več