SI
Show menu

NOVICE

Sora pri Medvodah, 23. 5. 2017

Prvi catering popolnoma brez ostankov

Teden nezavržene hrane je že v nizkem startu. Filozofijo zmanjševanja količine ostankov želi pobudnik iniciative Luka Jezeršek spremeniti na vseh nivojih. Kot napoved tedna je pripravil catering, s katerim želi dokazati, da je tudi vrhunska pogostitev lahko pripravljena tako, da se ne zavrže ničesar.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 19. 5. 2017

Teden nezavržene hrane

Vsako leto na svetu zavržemo kar tretjino užitne hrane. Samo v Sloveniji je vsako leto zavržemo 150 tisoč ton, kar je povprečno 72 kilogramov hrane na prebivalca. S tem bi lahko pripravili celih 290 obrokov in nahranili 100 družin. To dejstvo je nemogoče prebaviti. Zato moramo ukrepati takoj!
Preberi več
Sora pri Medvodah, 10. 5. 2017

Croquembouche - strah in trepet med sladicami

Croquembouche še danes velja za eno izmed najbolj priljubljenih francoskih sladic. Z njo pa so se tako kot njihovi predhodniki spopadli tudi letošnji tekmovalci kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija. In ne samo to, z njo se je kar sredi noči spopadel tudi Luka Jezeršek.
Preberi več
Dvor Jezeršek, 10. 5. 2017

Izza pulta: Alma Rekić, fatalna ženska s kuhalnico

Alma Rekić se je Akademiji Jezeršek pridružila šele pred kratkim. Kar pa ne pomeni, da jo moramo posebej predstavljati, saj jo vsi prav dobro poznamo s televizijskih ekranov. Alma je namreč edina predstavnica nežnejšega spola sodniškega tria v kuharskem tekmovanju MasterChef Slovenija. Skupaj s kolegoma Luko in Karimom že tretje leto zapored odloča o tem, kdo bo odšel varen na balkon.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 5. 5. 2017

Dišeče tudi na Gorenjskem ali tradicionalno osmojeno!

Tradicionalne jedi, ki jih ni bilo treba preoblačiti v »bolj zdrave«, kar veleva letošnja zapoved projekta Kuhnapato, saj s svojo vsebnostjo zagotavljajo popoln, uravnotežen obrok nekdaj – in danes pa zdrave jedi, ki z lokalno tradicijo sicer nimajo veliko skupnega, so pa plod danostim narave v obdobju, ko so se pripravljale in štruklji! Orehovi na »tisoč in en način«, kuhani, pečeni, zaviti tradicionalno ali moderno, z nekaj domačimi zdravimi dodatki ali brez njih. To smo videli in okušali 25.4.2017 v gostinskih prostorih Dvora Jezeršek, v Zg. Brniku, kjer se je pravzaprav zgodba o ponovnem obujanju slovenskih tradicionalnih jedi, sploh začela in z dediščino tako rekoč dihajo tudi stene….
Preberi več
Sora pri Medvodah, 25. 4. 2017

Iz zakulisja: Nekaj izjemnega in z nasmehom

Pretekli teden smo vstopili v dva različna svetova.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 25. 4. 2017

Obisk Ikee malo drugače

V Ikeo? Službeno? Japajade. No razen, če imaš pač priliko za udeležbo strokovne ekskurzije v organizaciji Kluba slovenskih podjetnikov. In si pogledaš primere dobrih praks s strani Ikee in Rutarja. Zelo službeno!
Preberi več
Cerklje na Gorenjskem, 20. 4. 2017

Potice naše mame Sonje v Vatikanu

V sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Vatikanu je Jezeršek gostinstvo poskrbelo, da je v času velikonočnih praznikov v Vatikanu dišalo po slovenski potici.
Preberi več
Cerklje na Gorenjskem, 13. 4. 2017

Vonj po domači potici

Zadnje dni iz kuhinje še posebej diši. Vonj po potici, vonj po praznikih … Seveda, le še nekaj dni nas loči do Velike noči. In ko sramežljivo pokukamo skozi vrata, kjer navadno potekajo kuharske delavnice Akademije Jezeršek, opazimo spretne gibe ženskih rok. Gibi nakazujejo leta in leta prakse v kuhinji, zamišljen obraz pa že v naprej odgovarja na v mislih zastavljena vprašanja: »Ali bo okusna? Se bo dobro spekla? Bo imela na sredini luknjo?«
Preberi več
Cerklje na Gorenjskem, 10. 4. 2017

Do potankosti organizirana pravljična navidezna poroka

Več kot 80 zbranih gostov, od tega skoraj 30 parov, ki se bodo letos poročili, se je v petek, 7. 4. 2017 popoldan zbralo na Dvoru Jezeršek, kjer so kot svatje na Navidezni poroki pospremili Zalo in Leva na njuno skupno življenjsko pot. Do potankosti izpopolnjeni detajli so spominjali na resnično poroko, v znamenju zelenja in lestencev, čeprav ju prava čaka šele septembra.
Preberi več