NOVICE - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

NOVICE

Ljubljana, 6. 6. 2017

Jezerškov šmorn je šel za med

Luka Jezeršek in ljudska kuhinja Pod strehco v boju proti zavžreni hrani Vse bolj priljubljeno in poznano ljudsko kuhinjo Pod strehco, na Zaloški v Ljubljani, je v teh dneh obiskal Luka Jezeršek, še en izmed vidnejših kuharskih mojstrov pri nas, veliki večini bolj poznan kot sodnik iz oddaje MasterChef Slovenija.
Preberi več
Bled, 2. 6. 2017

11. Srednjeveški dnevi na Blejskem gradu

Če še ne veste, kaj boste počeli ta vikend, potem imamo idejo za vas! Pridite na Blejski grad, saj bodo na sporedu Srednjeveški dnevi. Obeta se zelo pester program s koncerti, srednjeveškimi plesi, mečevanjem, lutkovno predstavo za otroke in druženjem z grofi. Pa tudi v Restavraciji bomo pripravili nekaj posebnega za vas.
Preberi več
Ljubljana, 26. 5. 2017

Vrhunski kuharski mojstri opozorili na problem zavržene hrane

Kar tretjina pridelane hrane konča v smeteh. Medtem ko je marsikje na svetu še vedno prisotna lakota in si tudi pri nas nekateri težko privoščijo osnovna živila, samo v Sloveniji vsako leto zavržemo 72 kilogramov hrane na prebivalca. Na ta problem sodobne družbe javno opozarja pobuda Teden nezavržene hrane, ki želi pokazati, da lahko že v enem tednu občutno zmanjšamo količino zavržene hrane ter si ustvarimo navade, ki bodo številke zmanjšale tudi na dolgi rok. Ob tej priložnosti je otvoritev Tedna nezavržene hrane na Pogačarjevem trgu kot slavnostni gost obiskal najboljši kuharski mojster v Evropi, Massimo Bottura.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 25. 5. 2017

Podpira me tudi Massimo Bottura

Pred nami je Teden nezavržene hrane. Iniciativo, ki je nastala na pobudo Luka Jezerška in njegovih podobno mislečih kolegov, podpira tudi najboljši evropski kuhar, Massimo Bottura. Skupaj nas bodo ozavestili in nam prikazali, kako lahko zmanjšamo količino odpadne hrane. Luka smo prosili, da nam predstavi projekt Teden nezavržene hrane.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 23. 5. 2017

Prvi catering popolnoma brez ostankov

Teden nezavržene hrane je že v nizkem startu. Filozofijo zmanjševanja količine ostankov želi pobudnik iniciative Luka Jezeršek spremeniti na vseh nivojih. Kot napoved tedna je pripravil catering, s katerim želi dokazati, da je tudi vrhunska pogostitev lahko pripravljena tako, da se ne zavrže ničesar.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 19. 5. 2017

Teden nezavržene hrane

Vsako leto na svetu zavržemo kar tretjino užitne hrane. Samo v Sloveniji je vsako leto zavržemo 150 tisoč ton, kar je povprečno 72 kilogramov hrane na prebivalca. S tem bi lahko pripravili celih 290 obrokov in nahranili 100 družin. To dejstvo je nemogoče prebaviti. Zato moramo ukrepati takoj!
Preberi več
Sora pri Medvodah, 10. 5. 2017

Croquembouche - strah in trepet med sladicami

Croquembouche še danes velja za eno izmed najbolj priljubljenih francoskih sladic. Z njo pa so se tako kot njihovi predhodniki spopadli tudi letošnji tekmovalci kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija. In ne samo to, z njo se je kar sredi noči spopadel tudi Luka Jezeršek.
Preberi več
Dvor Jezeršek, 10. 5. 2017

Izza pulta: Alma Rekić, fatalna ženska s kuhalnico

Alma Rekić se je Akademiji Jezeršek pridružila šele pred kratkim. Kar pa ne pomeni, da jo moramo posebej predstavljati, saj jo vsi prav dobro poznamo s televizijskih ekranov. Alma je namreč edina predstavnica nežnejšega spola sodniškega tria v kuharskem tekmovanju MasterChef Slovenija. Skupaj s kolegoma Luko in Karimom že tretje leto zapored odloča o tem, kdo bo odšel varen na balkon.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 5. 5. 2017

Dišeče tudi na Gorenjskem ali tradicionalno osmojeno!

Tradicionalne jedi, ki jih ni bilo treba preoblačiti v »bolj zdrave«, kar veleva letošnja zapoved projekta Kuhnapato, saj s svojo vsebnostjo zagotavljajo popoln, uravnotežen obrok nekdaj – in danes pa zdrave jedi, ki z lokalno tradicijo sicer nimajo veliko skupnega, so pa plod danostim narave v obdobju, ko so se pripravljale in štruklji! Orehovi na »tisoč in en način«, kuhani, pečeni, zaviti tradicionalno ali moderno, z nekaj domačimi zdravimi dodatki ali brez njih. To smo videli in okušali 25.4.2017 v gostinskih prostorih Dvora Jezeršek, v Zg. Brniku, kjer se je pravzaprav zgodba o ponovnem obujanju slovenskih tradicionalnih jedi, sploh začela in z dediščino tako rekoč dihajo tudi stene….
Preberi več
Sora pri Medvodah, 25. 4. 2017

Iz zakulisja: Nekaj izjemnega in z nasmehom

Pretekli teden smo vstopili v dva različna svetova.
Preberi več