NOVICE - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

NOVICE

Dvor Jezeršek, 2. 4. 2021

Dvorska žametovka tokrat pod botrstvom Matjaža Završnika

Dvorska žametovka, potomka najstarejše trte na svetu, ki raste na mariborskem Lentu, že več kot 10 let uspeva na Dvoru Jezeršek. Zdaj je dobila novega botra, Matjaža Završnika, direktorja Zavoda za kulturo Bled.
Preberi več
Dvor Jezeršek, 1. 4. 2021

»GORENJSKE RIBE«, 2. delavnica z Lukom Jezerškom (šolske kuhinje)

Zadnje popoldne pred ponovno zaporo države smo na Dvoru Jezeršek v živo izpeljali drugo praktično delavnico pod vodstvom kuharskega mojstra Luke Jezerška. Tokrat je bila delavnica namenjena zaposlenim v šolah in vrtcih, ki skrbijo za to, da naši malčki, mulčki in najstniki v času pouka oz. varstva jedo čim bolj zdrave in uravnotežene obroke. In gorenjske ribe so vsekakor zdrava izbira.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 18. 3. 2021

Velika noč

Velika noč je čas, ki ga namenimo družini in druženju. Kot vsi prazniki tudi veliko noč zaznamujejo številne šege in navade, med katere spadajo tudi tradicionalne jedi, brez katerih si težko predstavljamo praznično mizo. Zato spoštujmo tradicijo in se zberimo ob domači mizi, v družbi najbližjih in izbranih prazničnih dobrotah. Z željo, da vam pričaramo lepe velikonočne praznike, smo za vas tudi tokrat pripravili le najboljše.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 23. 12. 2020

Sr(e)čno 2021

Skrivna sestavina je sr(e)čna družuna
Preberi več
Sora pri Medvodah, 26. 11. 2020

Praznični december: Naroči ali podari potico

Pred vrati je najčarobnejši čas v letu, zato pozabimo na slabo voljo in godrnjanje ter se prepustimo zvončkom, ki nas kličejo k praznično obloženi mizi, odvijanju daril, poslušanju božično-novoletnih napevov, in zaplešimo v svoj čarobni svet.
Preberi več
Sora pri medvodah, 25. 11. 2020

Ideje za nepozabna kulinarična darila

Veseli december je tukaj in mnogi med nami že mrzlično nabiramo ideje, s čim bomo letos obdarili svoje najdražje, sodelavce in poslovne partnerje. Tako smo za vas pripravili nekaj odličnih idej za izvirna praznična darila, ki bodo razveselila še tako zahtevne kulinarične navdušence, strastne foodije ali preprosto uživače.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 26. 8. 2020

Industrija srečanj potrebuje pomoč

Po več kot dveh mesecih, ko je bil ves svet zaradi pandemije v karanteni, se počasi vračamo v ustaljene tirnice. Čeprav danes živimo že skoraj podobno kot pred epidemiološko krizo, je težko napovedati, kdaj se bo stanje popolnoma normaliziralo. Vendar pa kljub vsemu ostajamo pozitivni. In kot vedno tudi tokrat obstajajo svetle izjeme. Čas je, da se zgledujemo po njih, se jim drznemo slediti in tudi mi nadaljujemo z ustvarjanjem nepozabnih dogodkov. Ustvarjajmo jih skupaj!
Preberi več
Sora, 23. 6. 2020

Jezerškovi ustvarjajo nove kulinarične zgodbe

Dejstvo, da je kriza lahko priložnost za nove poslovne zgodbe, so tudi tokrat potrdili Jezerškovi. V tem času so razvili novo storitev Jezeršek e-catering, uspešni pa so bili tudi na javnem razpisu za najem Gostilne Na gradu in Grajske kavarne na Ljubljanskem gradu.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 3. 6. 2020

Teden restavracij: Najokusnejši teden na Dvoru Jezeršek in prvič v Restavraciji Blejski grad

Z odprtjem gostiln in restavracij se vrača tudi najbolj okusen teden te pomladi – Teden restavracij, kjer sodelujejo najboljše slovenske restavracije in chefi, in bo potekal od 12. in 21. junija. V Tednu restavracij tudi tokrat sodeluje Gostilna Dvor Jezeršek, letos prvič, pa se akciji, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, pridružuje tudi Restavracija Blejski grad.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 11. 4. 2020

Peka potice: nasveti Sonje Jezeršek

Če za koga lahko rečemo, da je mojstrica peke potic, potem to zagotovo lahko trdimo za Sonjo Jezeršek. Koliko potic je že spekla v sojem življenju, se ne spomni.
Preberi več