SI
Show menu

NOVICE

Sora pri Medvodah, 13. 5. 2019

Izza pulta: Andrej Colarič, pivovarski mojster

Akademija Jezeršek je bogatejša za novega profesorja, njegovo predavanje pa bo zelo hmlejasto obarvano! Poklepetali smo z Andrejem Colaričem, pivovarskim mojstrom, ki se ponaša s certifikatom Cicerone®, enim najbolj cenjenih nazivov na področju pivovarstva.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 24. 4. 2019

Čas je za finger food preobrazbo

Tudi to sezono je v našo catering kuhinjo zapihal pomladni vetrič in popestril našo ponudbo drobnih kulinaričnih prigrizkov. Tokrat smo razmišljali širše in vam želeli ponuditi edinstvene kulinarične finger food rešitve, ki se bodo izvrstno ujele z vašim tipom pogostitve. Za vas smo pripravili tri povsem nove menije prigrizkov, ki jih lahko kombinirate z različnimi postavitvami. Preverite našo novo ponudbo in izberite tisto, ki bo vam in vašemu dogodku pisana na kožo.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 24. 4. 2019

Prepustite se kulinarični ustvarjalnosti in si pričarajte nepozabno poročno doživetje

Kljub temu, da se poročna industrija v zadnjih letih trudi, da bi sezona porok trajala vse leto, se prava poročna mrzlica še vedno odvije v toplejših mesecih. In tako tudi pri Jezerških poročno sezono začenjamo ravno konec tega tedna. Za vse, ki svojo sanjsko pravljico še načrtujete, pa smo pobrskali za trendi, ki vam bodo pomagali razrešiti marsikatero dilemo pri izbiri poročne pogostitve. Navsezadnje verjetno vsi poročni pari želite, da bi si svatje vajino poroko zapomnili kot nepozabno zabavo, kjer se je dobro jedlo in pilo.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 8. 4. 2019

Izza pulta: dr. Katja Rebolj, raziskovalka lokalnih jedilnih in zdravilnih rastlin

Na Akademijo Jezeršek s pomladjo prihaja nova kulinarična delavnica na kateri bomo prepoznavali divje rastline v naravi in jih nato uporabili pri pripravi jedi. Pred prvo delavnico smo na kratko poklepetali z dr. Katjo Rebolj, raziskovalko lokalnih jedilnih ter zdravilnih rastlin. Nekaj malega o njeni poti in načrtih pa si lahko preberete v intervjuju.
Preberi več
Zgornji Brnik, 27. 3. 2019

Dvorska žametovka dobila novo botro

Na Dvoru Jezeršek je že 10. leto zapored potekal rez potomke najstarejše trte na svetu. Letos je čast botrstva doletela ga. Ireno Cetin Lovšin, dr. med,. spec. pediatrije, ki z družino Jezeršek in kletjo VinaKoper zadnjih 20 let uspešno sodelujejo pri dobrodelnem projektu licitacije barikov. Podjetje Jezeršek gostinstvo namreč velja za enega največjih donatorjev Pediatričnega oddelka Splošne bolnišnice Izola.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 21. 3. 2019

Zvezda je rojena - European Food Summit

Zaključil se je štiridnevni dogodek European Food Summit (Evropski simpozij hrane), ki se je predvsem zaradi nenadkriljive vsebine, ki so jo v sklopu številnih dogodkov na kreativen način podala svetovno znana kuharska imena, vrhunski slovenski chefi in profesionalna organizacija, zapisal v srca sodelujočih in udeležencev. S svojim pristopom ter prefinjeno kombinacijo drznosti in kreativnosti se je dogodek nedvomno uvrstil na lestvico evropskih najpomembnejših kulinaričnih dogodkov, ki ga v prihodnjem letu nikakor ne gre zamuditi.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 12. 2. 2019

European Food Summit bo gostil največja svetovna kuharska imena in velike ume s področja kulinarike, umetnosti ter medijskega sveta

European Food Summit (Evropski simpozij hrane) bo marca letos na enem mestu združil priznana imena s področja kulinarike, umetnosti ter medijskega sveta, ki nas bodo s svojimi zgodbami navdihnili in spodbudili k naprednemu razmišljanju in delovanju za boljšo in trajnostno prihodnost. V partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo (STO) in Turizmom Ljubljana se bodo v štirih dneh zvrstili številni dogodki, med njimi strokovni simpozij pod vodstvom Ane Roš in Andree Petrinja, kulinarični sprehod z ljubljanskimi kuharskimi mojstri po kulturnih hramih in znamenitostih, predpremiera najbolj kulinarične tržnice, nepozabna doživljajska večerja v čarobnem ambientu, smučarska tekma na Krvavcu in še veliko več.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 5. 2. 2019

Izza pulta: Mesni mojster Rok Jezeršek

Pogovarjali smo se z Rokom Jezerškom, velikim gurmanom in ljubiteljem vsega mesnega. Najbolj znan profesor Akademije Jezeršek vas vabi, da se mu pridružite na eni izmed njegovih kulinaričnih delavnic MESO ali RIBE – od izbire do priprave. Spoznavali bomo meso od A do Ž, zaplavali v malo toplejše kraje in se podučili o ribjih jedeh. Nekaj zabavnih dejstev o našem mojstru pa si preberite v intervjuju.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 25. 1. 2019

Nepozabno valentinov v dvoje

Vam že kaj hitreje utripajo srčki? <3 Valentinovo je ža za ovinkom, zato smo ob tej pri Jezerškovih za vse Valentinčice in Valentičke pripravili nekaj zanimivih in nenavadnih idej, ki vam bodo zagotovo poestrile letošnji praznik zaljubljencev.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 23. 1. 2019

Iz zakulisja: S TAMnjamom na Svetovni dan snega

Konec preteklega tedna je v Planici že osmo leto zapored potekal Svetovni dan snega. Dogodek, ki je namenjen predvsem otrokom in družinam je tudi letos kljub nizkim temperaturam požel velik uspeh, saj se ga je udeležilo vveliko število obiskovalcev. Da pa želodčki snega željnih navdušencev ne bi ostali lačni, smo se na sneg odpeljali tudi mi in to kar z našim TAMnjamom, iz katerega je dišalo po Jezerškovem šmornu, tradicionalni Kranjski klobasi in vročem jabolčniku. Poskrbeli pa smo tudi za najmlajše, ki so se na Jezerškov sladki skriti zaklad podali kar na vrh minikanke. Kralj šmorna in naš Tamček sta se na snegu odlično znašla, zato se že veselimo naslednjega dogodka.
Preberi več