NOVICE - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

NOVICE

Sora pri Medvodah, 8. 4. 2019

Izza pulta: dr. Katja Rebolj, raziskovalka lokalnih jedilnih in zdravilnih rastlin

Na Akademijo Jezeršek s pomladjo prihaja nova kulinarična delavnica na kateri bomo prepoznavali divje rastline v naravi in jih nato uporabili pri pripravi jedi. Pred prvo delavnico smo na kratko poklepetali z dr. Katjo Rebolj, raziskovalko lokalnih jedilnih ter zdravilnih rastlin. Nekaj malega o njeni poti in načrtih pa si lahko preberete v intervjuju.
Preberi več
Zgornji Brnik, 27. 3. 2019

Dvorska žametovka dobila novo botro

Na Dvoru Jezeršek je že 10. leto zapored potekal rez potomke najstarejše trte na svetu. Letos je čast botrstva doletela ga. Ireno Cetin Lovšin, dr. med,. spec. pediatrije, ki z družino Jezeršek in kletjo VinaKoper zadnjih 20 let uspešno sodelujejo pri dobrodelnem projektu licitacije barikov. Podjetje Jezeršek gostinstvo namreč velja za enega največjih donatorjev Pediatričnega oddelka Splošne bolnišnice Izola.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 21. 3. 2019

Zvezda je rojena - European Food Summit

Zaključil se je štiridnevni dogodek European Food Summit (Evropski simpozij hrane), ki se je predvsem zaradi nenadkriljive vsebine, ki so jo v sklopu številnih dogodkov na kreativen način podala svetovno znana kuharska imena, vrhunski slovenski chefi in profesionalna organizacija, zapisal v srca sodelujočih in udeležencev. S svojim pristopom ter prefinjeno kombinacijo drznosti in kreativnosti se je dogodek nedvomno uvrstil na lestvico evropskih najpomembnejših kulinaričnih dogodkov, ki ga v prihodnjem letu nikakor ne gre zamuditi.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 12. 2. 2019

European Food Summit bo gostil največja svetovna kuharska imena in velike ume s področja kulinarike, umetnosti ter medijskega sveta

European Food Summit (Evropski simpozij hrane) bo marca letos na enem mestu združil priznana imena s področja kulinarike, umetnosti ter medijskega sveta, ki nas bodo s svojimi zgodbami navdihnili in spodbudili k naprednemu razmišljanju in delovanju za boljšo in trajnostno prihodnost. V partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo (STO) in Turizmom Ljubljana se bodo v štirih dneh zvrstili številni dogodki, med njimi strokovni simpozij pod vodstvom Ane Roš in Andree Petrinja, kulinarični sprehod z ljubljanskimi kuharskimi mojstri po kulturnih hramih in znamenitostih, predpremiera najbolj kulinarične tržnice, nepozabna doživljajska večerja v čarobnem ambientu, smučarska tekma na Krvavcu in še veliko več.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 5. 2. 2019

Izza pulta: Mesni mojster Rok Jezeršek

Pogovarjali smo se z Rokom Jezerškom, velikim gurmanom in ljubiteljem vsega mesnega. Najbolj znan profesor Akademije Jezeršek vas vabi, da se mu pridružite na eni izmed njegovih kulinaričnih delavnic MESO ali RIBE – od izbire do priprave. Spoznavali bomo meso od A do Ž, zaplavali v malo toplejše kraje in se podučili o ribjih jedeh. Nekaj zabavnih dejstev o našem mojstru pa si preberite v intervjuju.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 25. 1. 2019

Nepozabno valentinov v dvoje

Vam že kaj hitreje utripajo srčki? <3 Valentinovo je ža za ovinkom, zato smo ob tej pri Jezerškovih za vse Valentinčice in Valentičke pripravili nekaj zanimivih in nenavadnih idej, ki vam bodo zagotovo poestrile letošnji praznik zaljubljencev.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 23. 1. 2019

Iz zakulisja: S TAMnjamom na Svetovni dan snega

Konec preteklega tedna je v Planici že osmo leto zapored potekal Svetovni dan snega. Dogodek, ki je namenjen predvsem otrokom in družinam je tudi letos kljub nizkim temperaturam požel velik uspeh, saj se ga je udeležilo vveliko število obiskovalcev. Da pa želodčki snega željnih navdušencev ne bi ostali lačni, smo se na sneg odpeljali tudi mi in to kar z našim TAMnjamom, iz katerega je dišalo po Jezerškovem šmornu, tradicionalni Kranjski klobasi in vročem jabolčniku. Poskrbeli pa smo tudi za najmlajše, ki so se na Jezerškov sladki skriti zaklad podali kar na vrh minikanke. Kralj šmorna in naš Tamček sta se na snegu odlično znašla, zato se že veselimo naslednjega dogodka.
Preberi več
Zgornji Brnik, 13. 12. 2018

NAJ POTICA 2018: Zmagala je podbreška potica z nadevom iz suhih tepk in jabolčnih krhljev

Barbara Pogačnik je s svojo podbreško potico z nadevom iz suhih tepk in suhih jabolčnih krhljev prepričala strokovno komisijo in obiskovalce.
Preberi več
Sora pri medvodah, 13. 12. 2018

Podari doživetje: Ideje za nepozabna kulinarična darila

Še čisto malo in zakorakali bomo v veseli december. Mnogi med nami že mrzlično nabiramo ideje, s čim bomo letos obdarili svoje najdražje, sodelavce in poslovne partnerje. Za vas smo pripravili nekaj odličnih ideje za praznična darila, ki bodo razveselila še tako zahtevne kulinarične navdušence, strastne foodije in ljubitelje Jezerškovega šmorna.
Preberi več
Koper, 6. 12. 2018

20. dobrodelna licitacija barikov postregla z rekordom

5. decembra je potekala dobrodelna dražba barik sodčkov vinske kleti Vinakoper, kjer Jezeršek gostinstvo sodeluje že od samega začetka, tj. 20. leto. Letos je dražba presegla vsa pričakovanja, skupno se je udeležilo kar 25 dražiteljev, ki so zlicitirali rekordnih 76.275 evrov. Vsota, ki presega izhodiščno ceno je namenjena pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola.
Preberi več