NOVICE - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

NOVICE

Sora pri Medvodah, 12. 2. 2019

European Food Summit bo gostil največja svetovna kuharska imena in velike ume s področja kulinarike, umetnosti ter medijskega sveta

European Food Summit (Evropski simpozij hrane) bo marca letos na enem mestu združil priznana imena s področja kulinarike, umetnosti ter medijskega sveta, ki nas bodo s svojimi zgodbami navdihnili in spodbudili k naprednemu razmišljanju in delovanju za boljšo in trajnostno prihodnost. V partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo (STO) in Turizmom Ljubljana se bodo v štirih dneh zvrstili številni dogodki, med njimi strokovni simpozij pod vodstvom Ane Roš in Andree Petrinja, kulinarični sprehod z ljubljanskimi kuharskimi mojstri po kulturnih hramih in znamenitostih, predpremiera najbolj kulinarične tržnice, nepozabna doživljajska večerja v čarobnem ambientu, smučarska tekma na Krvavcu in še veliko več.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 5. 2. 2019

Izza pulta: Mesni mojster Rok Jezeršek

Pogovarjali smo se z Rokom Jezerškom, velikim gurmanom in ljubiteljem vsega mesnega. Najbolj znan profesor Akademije Jezeršek vas vabi, da se mu pridružite na eni izmed njegovih kulinaričnih delavnic MESO ali RIBE – od izbire do priprave. Spoznavali bomo meso od A do Ž, zaplavali v malo toplejše kraje in se podučili o ribjih jedeh. Nekaj zabavnih dejstev o našem mojstru pa si preberite v intervjuju.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 25. 1. 2019

Nepozabno valentinov v dvoje

Vam že kaj hitreje utripajo srčki? <3 Valentinovo je ža za ovinkom, zato smo ob tej pri Jezerškovih za vse Valentinčice in Valentičke pripravili nekaj zanimivih in nenavadnih idej, ki vam bodo zagotovo poestrile letošnji praznik zaljubljencev.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 23. 1. 2019

Iz zakulisja: S TAMnjamom na Svetovni dan snega

Konec preteklega tedna je v Planici že osmo leto zapored potekal Svetovni dan snega. Dogodek, ki je namenjen predvsem otrokom in družinam je tudi letos kljub nizkim temperaturam požel velik uspeh, saj se ga je udeležilo vveliko število obiskovalcev. Da pa želodčki snega željnih navdušencev ne bi ostali lačni, smo se na sneg odpeljali tudi mi in to kar z našim TAMnjamom, iz katerega je dišalo po Jezerškovem šmornu, tradicionalni Kranjski klobasi in vročem jabolčniku. Poskrbeli pa smo tudi za najmlajše, ki so se na Jezerškov sladki skriti zaklad podali kar na vrh minikanke. Kralj šmorna in naš Tamček sta se na snegu odlično znašla, zato se že veselimo naslednjega dogodka.
Preberi več
Zgornji Brnik, 13. 12. 2018

NAJ POTICA 2018: Zmagala je podbreška potica z nadevom iz suhih tepk in jabolčnih krhljev

Barbara Pogačnik je s svojo podbreško potico z nadevom iz suhih tepk in suhih jabolčnih krhljev prepričala strokovno komisijo in obiskovalce.
Preberi več
Sora pri medvodah, 13. 12. 2018

Podari doživetje: Ideje za nepozabna kulinarična darila

Še čisto malo in zakorakali bomo v veseli december. Mnogi med nami že mrzlično nabiramo ideje, s čim bomo letos obdarili svoje najdražje, sodelavce in poslovne partnerje. Za vas smo pripravili nekaj odličnih ideje za praznična darila, ki bodo razveselila še tako zahtevne kulinarične navdušence, strastne foodije in ljubitelje Jezerškovega šmorna.
Preberi več
Koper, 6. 12. 2018

20. dobrodelna licitacija barikov postregla z rekordom

5. decembra je potekala dobrodelna dražba barik sodčkov vinske kleti Vinakoper, kjer Jezeršek gostinstvo sodeluje že od samega začetka, tj. 20. leto. Letos je dražba presegla vsa pričakovanja, skupno se je udeležilo kar 25 dražiteljev, ki so zlicitirali rekordnih 76.275 evrov. Vsota, ki presega izhodiščno ceno je namenjena pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 21. 11. 2018

Nove jedi v zimski preobleki

Prvi snežinke so že zapadle in s tem pričarale lep uvod v prihajajočo zimo. S koncem novembra bomo na krožnikih Dvora Jezeršek in Restavracije Blejski grad pozdravili tudi zimsko obarvane jedi. Vas zanima, kaj so tokrat za vas ustvarili naši chefi? Za vas smo pokukali v naše kuhinje in uspelo nam je ujeti nekaj utrinkov, v katerih se skrivajo nepogrešljive kombinacije bogatih okusov in prazničnih vonjav, ki vas bodo ob kapljici dobrega vina pripeljale do sladkega deserta. Pokukajte in si pravočasno rezervirajte mizo za zimsko kulinarično razvajanje.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 21. 11. 2018

Iz zakulisja: Začinili smo nastop SLOVEnije v Londonu

V začetku novembra se je naša ekipa mudila na enem izmed večjih turističnih sejmov, na Londonski turistični borzi WMT, kjer smo skupaj s Slovensko turistično organizacijo uspešno zastopali zeleno deželico Slovenijo. Naša naloga na stojnici je bila, da obiskovalce očaramo s tradicionalno slovensko kulinariko, kar nam je, če sklepamo po prvih odzivih, več kot odlično uspelo.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 24. 10. 2018

Trije razlogi, zakaj je sejemski catering glavna zvezda vašega nastopa

Ste tudi vi med tistimi, ki se ob vsakem nastopu vašega podjetja na različnih sejmih sprašujete, zakaj bi še dodatno zapravljali denar za catering pogostitev vaših obiskovalcev? Tokrat smo za vas pripravili tri glavne razloge, s katerimi vam bomo nazorno orisali, zakaj je catering na vaši sejemski stojnici nujna popestritev, ki vam bo zagotovila večji obisk in večje zadovoljstvo vaših obiskovalcev, povrhu pa še kakšen dodatno sklenjen posel.
Preberi več