NOVICE - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

NOVICE

Sora pri Medvodah, 25. 4. 2018

Kosilce: Vsak grižljaj je doživetje!

Z vami delimo novost, ki prihaja iz naše catering kuhinje, v kateri je naša kreativna ekipa zavihala rokave, staknila glave in ustvarila pravo kulinarično poslastico, ki bo že od maja na voljo za pogostitve na vaših dogodkih.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 24. 4. 2018

Pomladna ponudba na krožnikih

Pri kreiranju pomladnih jedi so naši kuharski mojstri uporabili lokalne sveže sestavine, ki so tipične za ta letni čas.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 9. 4. 2018

Izza pulta: Darko Klemen, zmagovalec MasterChef Slovenija 2016

Tokrat smo se pogovarjali z Darkom Klemnom, zmagovalcem oddaje MasterChef Slovenija 2016 in vodjo kulinarične delavnice na Akademiji Jezeršek. Tistim, ki Darka morda še ne poznate, naj povemo, da gre za simpatičnega primorskega Štajerca, nabitega s pozitivno energijo in kuharsko ustvarjalnostjo, ki mu je nikoli ne zmanjka. Več o njegovi kuharski poti pa si preberite v intervjuju.
Preberi več
Cerklje na Gorenjskem, 28. 3. 2018

Dvorska žametovka bo letos že desetič obrodila

Letos mineva deset let, odkar je Dvor Jezeršek postal bogatejši za potomko najstarejše trte na svetu, ki raste na mariborskem Lentu. V sredo, 28. marca 2018, je na dvorskem vrtu že deveto leto zapored potekal njen rez. Prijetna družba dragih prijateljev in končno tudi žarki sonca so bili prelepo darilo za Francija Jezerška, ki je prav tisti dan praznoval 70. rojstni dan.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 28. 3. 2018

Dvor Jezeršek znova med najboljšimi restavracijami v Sloveniji

Potem ko je bila Slovenija v začetku leta po zaslugi najboljše kuharske mojstrice na svetu uvrščena na kulinarični zemljevid sveta in se celo poteguje za laskavi naslov Evropske gastronomske prestolnice leta 2021, je v sklopu tekmovanja za nagrado The Slovenia Restaurant Awards 2018 potekala še slavnostna razglasitev najboljših restavracij v Sloveniji. 27. marca 2018 so na Fužinskem gradu v Ljubljani razglasili in podelili priznanja regijskim in nacionalnim finalistom ter zmagovalcem.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 28. 3. 2018

Tradicionalne velikonočne jedi

Bližajo se velikonočni prazniki, ko bodo naše domove s svojim obiskom in prešerno voljo napolnili sorodniki in prijatelji, mize pa se bodo šibile pod težo velikonočnih dobrot, med katerimi ne bodo manjkali pisani pirhi, velikonočna šunka, hren in potica. Lahko pa na velikonočni jedilnik dodate tudi kakšno bolj tradicionalno jed, na katero smo v današnjih dneh že nekoliko pozabili.
Preberi več
Cerklje na Gorenjskem, 2. 3. 2018

Izza pulta: Enostavno zabavno z Luko Capudrom

Na Akademijo Jezeršek je zima prinesla še enega simpatičnega mladeniča, ki bo z vami z veseljem delil svoje kulinarično znanje. Tokrat vam v rubriki Izza pulta predstavljamo mladega kuharja Luka, ki na Dvoru Jezeršek razveseljuje goste z odličnimi domačimi kulinaričnimi poslasticami.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 21. 2. 2018

Iz zakulisja: Šport in kulinarika, z roko v roki

Športni dogodki niso le priložnost za sprostitev, temveč mnogo več – številni poslovneži tako v tujini kot v Sloveniji ugotavljajo, da so na primer nogometne tekme odlična priložnost za sklepanje poslov, povabilo poslovnih partnerjev na tekmo pa pogosto nadomesti poslovni sestanek v pisarni ali poslovno kosilo.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 16. 2. 2018

Goveja juha, žganci in potica v Slovenski hiši v Pjongčangu

Medtem ko številni Slovenci in Slovenke trepetajo za naše športnike na olimpijskih igrah v Pjongčangu, ekipa Jezeršek gostinstva skupaj z zmagovalcem razpisa »Z Jezerški v Slovensko hišo 2018«, študentom Gregorjem Potočnikom, v Slovenski hiši skrbi za vrhunske domače dobrote.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 16. 2. 2018

Zmagovalec razpisa »Z Jezerški v Slovensko hišo 2018« – Gregor Potočnik

Gregor Potočnik je študent Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled, smer kuhinja in strežba, kjer ga do konca študija čaka le še diploma. Kot strastnemu rekreativnemu športniku in članu slovenske mladinske kuharske reprezentance mu ni bilo treba dvakrat razmisliti, ali bi se prijavil na razpis »Z Jezerški v Slovensko hišo 2018«, na katerega se je prijavilo skoraj 50 študentov gostinstva in turizma iz vse Slovenije. Da je strogo komisijo prepričal ravno on, je bila na koncu odločilna njegovo strast in predanost gostinskemu poklicu. Tako se je z razpisom začela tudi Gregorjeva olimpijska zgodba. V začetku tega tedna se je pridružil naši ekipi v Slovenski hiši, ki je osrednje stičišče vsega, kar je povezano s Slovenijo v času Olimpijskih iger v Pjongčangu. Da bodo gostje vedno dobro postreženi, da bodo izkusili slovensko kulinariko in gostoljubnost, bodo poskrbeli tudi Gregor in naša ekipa.
Preberi več