Poslanstvo podjetja Jezeršek gostinstvo je ustvarjati
kreativna, a odgovorna kulinarična doživetja. Kot vodilni na področju
cateringa in gostinske dejavnosti se zavedamo, da sta hrana in pijača ter način
postrežbe ključni del organizacije trajnostnih dogodkov.
V podjetju Jezeršek gostinstvo želimo izkazati svojo
zavezanost načelom trajnostnega razvoja in hrani vrniti spoštovanje. S tem
namenom organizatorjem dogodkov ponujamo izvedbo pogostitev po trajnostnih
načelih in priporočila za organizacijo trajnostnih dogodkov.
● Snovanje
kreativnih, a skrbno premišljenih jedi
● Zmanjševanje
količine že vnaprej pripravljene hrane
● Zmanjševanje
količine zavržene hrane
● Zmanjševanje
količine odpadne embalaže
● Izvajanje
pravilnega ločevanja odpadkov (bio, embalaža, steklo, papir, mešano)
● Uporaba
100-% reciklirane embalaže (BIO, EKO)
● Uporaba
lokalnih in sezonskih sestavin
● Zmanjševanje
deleža porabe mesnih jedi
● Spodbujanje
uživanja sadja in zelenjave
● Skrben
nadzor nad pitno vodo iz pipe
● Optimizacija
transporta
● Uporaba
kakovostnih ekoloških čistil
● Spodbujanje
jemanje hrane za domov in uporabe nezavrečk (za domov)
● Skrb za
organizacijo trajnostnega dogodka na vseh ravneh.
● Količinsko
odgovorno naročanje hrane in pijače
● Premišljeno
naročanje trajnostno shranjenih jedi, ki so vedno na voljo za kasnejšo
postrežbo in uporabo.
● Zaupanje
normativom strokovne ekipe Jezeršek gostinstva
● Spodbujanje
jemanje hrane za domov in uporabe 'nezavrečk'
● Sprejemanje
potrditev prijav oz. odpovedi udeležbe na dogodku, da ne pride do prenaročanja
količine hrane in tako ustvarjanja zavržene hrane.
● Snovanje
kreativne, a odgovorne ponudbe jedi s svežimi lokalnimi in sezonskimi
sestavinami
● Skrben
izbor lokalnih ponudnikov, ki zagotavljajo visokim standardom trajnostne zaveze
podjetja Jezeršek gostinstvo
● Uporaba
svežih in sezonskih sestavin.
● Premišljena
priprava trajnostno shranjenih jedi, ki so vedno na voljo za kasnejšo postrežbo
● Trajnostno
shranjevanje živil in jedi
● Uporaba
naravnih/bioloških/razgradljivih materialov za razno označevanje
● Skrbna
uporaba transportnih poti
● Izvajanje
pravilnega ločevanja odpadkov
● Spodbujanje
uporabe 'nezavrečk'
● Spodbujanje
potrditev prijav oz. odpovedi udeležbe na dogodku
● Analiza
dogodka in narekovanje novih smernic