Poslanstvo podjetja Jezeršek gostinstvo je ustvarjati
kreativna, a odgovorna kulinarična doživetja. Kot vodilni na področju cateringa
in gostinske dejavnosti se zavedamo, da sta hrana in pijača ter način postrežbe
ključni del organizacije trajnostnih dogodkov.
V podjetju Jezeršek gostinstvo želimo izkazati svojo
zavezanost načelom trajnostnega razvoja in hrani vrniti spoštovanje. S tem namenom
organizatorjem dogodkov ponujamo izvedbo pogostitev po trajnostnih načelih in
priporočila za organizacijo trajnostnih dogodkov.
Trajnostna načela na dogodkih
- Snovanje skrbno premišljenih, a
kreativnih jedi
- Uporaba lokalnih in sezonskih sestavin
- Zmanjševanje deleža porabe mesnih jedi
- Spodbujanje uživanja sadja in zelenjave
- Zmanjševanje količin zavržene hrane
- Skrben nadzor nad pitno vodo iz pipe
- Uporaba 100-% reciklirane embalaže (BIO,
EKO)
- Zmanjševanje količine odpadne embalaže (bio,
mešana, embalaža)
- Izvajanje pravilnega ločevanja odpadkov
- Optimizacija transporta
- Uporaba kakovostnih ekoloških čistil
- Spodbujanje uporabe ‘nezavrečk‘
|
Trajnostna pogostitev na dogodkih
- Snovanje kreativne, a odgovorne ponudbe
jedi s svežimi lokalnimi in sezonskimi sestavinami
- Spodbujanje uživanja mesa kot dodatek
jedem
- Zmanjševanje količine že vnaprej
pripravljene hrane (za 10 %), kjer so dodatne trajnostno shranjene jedi vedno
na voljo za postrežbo
- Izvajanje kuharske animacije pred gosti
- Spodbujanje uporabe ‘nezavrečk‘
|
Odgovornost naročnika
- Skrb za organizacijo trajnostnega dogodka
na vseh ravneh (družbena odgovornost, odpadki, trajnostno naročanje, hrana in
pijača, voda, energija, mobilnost …)
- Odgovorno naročanje hrane in pijače
- Premišljeno naročanje trajnostno
shranjenih jedi, ki so vedno na voljo za kasnejšo postrežbo
- Zaupanje normativom strokovne ekipe
Jezeršek gostinstva
- Spodbujanje uporabe ‘nezavrečk‘
- Sprejemanje potrditev prijav oz. odpovedi
udeležbe na dogodku
|
Odgovornost Jezeršek gostinstva
- Skrbno izbiranje lokalnih ponudnikov
- Uporaba svežih lokalnih in sezonskih
sestavin
- Premišljena priprava trajnostno
shranjenih jedi, ki so vedno na voljo za kasnejšo postrežbo
- Trajnostno shranjevanje živil in jedi
- Uporaba naravnih materialov za
označevanje
- Skrbna uporaba transportnih poti
- Izvajanje pravilnega ločevanja odpadkov
- Spodbujanje uporabe ‘nezavrečk‘
- Spodbujanje potrditev prijav oz. odpovedi
udeležbe na dogodku
- Analiza dogodka in narekovanje novih
smernic
|