SI
Show menu

TRAJNOSTNI DOGODKI

Poslanstvo podjetja Jezeršek gostinstvo je ustvarjati kreativna, a odgovorna kulinarična doživetja. Kot vodilni na področju cateringa in gostinske dejavnosti se zavedamo, da sta hrana in pijača ter način postrežbe ključni del organizacije trajnostnih dogodkov.

V podjetju Jezeršek gostinstvo želimo izkazati svojo zavezanost načelom trajnostnega razvoja in hrani vrniti spoštovanje. S tem namenom organizatorjem dogodkov ponujamo izvedbo pogostitev po trajnostnih načelih in priporočila za organizacijo trajnostnih dogodkov.

Trajnostna načela na dogodkih

  • Snovanje skrbno premišljenih, a kreativnih jedi
  • Uporaba lokalnih in sezonskih sestavin
  • Zmanjševanje deleža porabe mesnih jedi
  • Spodbujanje uživanja sadja in zelenjave
  • Zmanjševanje količin zavržene hrane
  • Skrben nadzor nad pitno vodo iz pipe
  • Uporaba 100-% reciklirane embalaže (BIO, EKO)
  • Zmanjševanje količine odpadne embalaže (bio, mešana, embalaža)
  • Izvajanje pravilnega ločevanja odpadkov
  • Optimizacija transporta
  • Uporaba kakovostnih ekoloških čistil
  • Spodbujanje uporabe ‘nezavrečk‘

Trajnostna pogostitev na dogodkih

  • Snovanje kreativne, a odgovorne ponudbe jedi s svežimi lokalnimi in sezonskimi sestavinami
  • Spodbujanje uživanja mesa kot dodatek jedem
  • Zmanjševanje količine že vnaprej pripravljene hrane (za 10 %), kjer so dodatne trajnostno shranjene jedi vedno na voljo za postrežbo
  • Izvajanje kuharske animacije pred gosti
  • Spodbujanje uporabe ‘nezavrečk‘

Odgovornost naročnika

  • Skrb za organizacijo trajnostnega dogodka na vseh ravneh (družbena odgovornost, odpadki, trajnostno naročanje, hrana in pijača, voda, energija, mobilnost …)
  • Odgovorno naročanje hrane in pijače
  • Premišljeno naročanje trajnostno shranjenih jedi, ki so vedno na voljo za kasnejšo postrežbo
  • Zaupanje normativom strokovne ekipe Jezeršek gostinstva
  • Spodbujanje uporabe ‘nezavrečk‘
  • Sprejemanje potrditev prijav oz. odpovedi udeležbe na dogodku

Odgovornost Jezeršek gostinstva

  • Skrbno izbiranje lokalnih ponudnikov
  • Uporaba svežih lokalnih in sezonskih sestavin
  • Premišljena priprava trajnostno shranjenih jedi, ki so vedno na voljo za kasnejšo postrežbo
  • Trajnostno shranjevanje živil in jedi
  • Uporaba naravnih materialov za označevanje
  • Skrbna uporaba transportnih poti
  • Izvajanje pravilnega ločevanja odpadkov
  • Spodbujanje uporabe ‘nezavrečk‘
  • Spodbujanje potrditev prijav oz. odpovedi udeležbe na dogodku
  • Analiza dogodka in narekovanje novih smernic