ZGODOVINA - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

ZGODOVINA

Naša zgodba se je začela davnega leta 1975, ko sta se Franci in Sonja Jezeršek preselila v Soro pri Medvodah. V novo zgrajeni hiši sta skupaj z Alenko Lipovec marca 1981 začela razvijati gostinsko dejavnost - catering, ki je bila takrat pri nas še popolnoma neznana. Kuhanje vsakodnevnih malic za zaposlene v tovarnah ter pogosta srečanja s kulinaričnimi mojstrovinami na sprejemih in prireditvah so postajala vedno bolj celovita in pogosta doživljanja kulinarične kulture. Tako sta Sonja in Franci Jezeršek s sinovi leta 1994 začela graditi Hišo kulinarike Jezeršek, ki je v Sloveniji postal prvi objekt, namenjen izključno cateringu.

Leta 2007 smo našo dejavnost razširili še na Dvor Jezeršekprenovljeno domačijo na Zgornjem Brniku 63, kjer ohranjena lokalna pričevanja in bogato tradicijo združujemo z novimi vsebinami: hotelomgostilno, restavracijo in izobraževalnim središčem Akademijo Jezeršek.

Naš trud je usmerjen v združevanje bogate kulinarične dediščine ter sodobnih spoznanj v kuharski umetnosti - to se odraža v celoviti skrbi za goste.

Na vsakem dogodku se trudimo in stremimo k popolnosti in celostnemu pristopu. Bogate izkušnje, številne pohvale in priznanja, predvsem pa zadovoljni gostje nam dokazujejo, da smo na pravi poti in nam vedno znova prigovarjajo, da pestro paleto svoje dejavnosti ohranjamo in širimo na nova področja.