POROKA NA BLEJSKEM GRADU - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

POROKA NA BLEJSKEM GRADU

Le redko kdo ostane ravnodušen ob vzponu na grad, vstopu na dvorišča veličastne utrdbe in ob pogledu na Blejsko jezero in okoliške Alpe. Ambient Blejskega gradu je res izjemen in poroke pravljične. Povabite svoje sorodnike in prijatelje na vašo poročno pravljico na Blejski grad.

Poročni obred

Na Blejskem gradu se lahko izvedeta civilni in cerkveni poročni obred. Lapidarij na zgornji terasi in Viteška dvorana sta namenjena civilnim poročnim obredom, medtem ko se cerkveni lahko izvedejo v grajski kapeli sv. Albuina in sv. Ingeniuna. Po želji lahko slavje spremljajo številni srednjeveški elementi in uprizoritve. Rezervacije terminov upravlja Zavod za kulturo Bled.

Poročno slavje

Restavracija Blejski grad omogoča več tipov pogostitev v sklopu vaše poroke. Svoje svate lahko pozdravite s pogostitvijo ob prihodu, s hladno-toplimi prigrizki po poročnem obredu ali s sedečim slavjem v restavraciji ali Viteški dvorani.

Prostori

Dvorišča

Na spodnjem dvorišču pri vodnjaku svate nagovori graščak in jih povabi k obredu. Odločate se lahko med hladnimi prigrizki in kanapeji ali hladnim samopostrežnim bifejem. V kolikor bi na zgornjem dvorišču (terasi) želeli tudi sedečo pogostitev in večerno slavje, je rezervacija mogoča proti doplačilu.

Restavracija Blejski grad

Mladoporočenci si lahko rezervirajo omizje za poročno kosilo ali zakupijo celotno restavracijo z namenom celovečernega slavja. Prostor sprejme do 90 gostov. Število se zmanjša, v kolikor bi želeli umestiti plesišče in oder za nastopajoče.

Viteška dvorana

Na voljo za najem za poročno slavje, ki bi se ga udeležilo do 60 gostov. Možna je kombinacija večerje v restavraciji in zabave v Viteški dvorani.

Kulinarika

Na Blejskem gradu lokalne in regionalne jedi pripravljamo na sodoben in prefinjen način ter hkrati ohranjamo gastronomsko dediščino Slovenije. Pripravili smo predloge poročnih menijev, ki konceptualno najbolj ustrezajo tej čarobni lokaciji.

Jezerškovi razumemo, da je vsaka poroka zgodba zase. Pripravljeni smo vam prisluhniti in pogostitev pripraviti glede na vaše želje. Veseli bomo vašega klica ali sporočila!